Maränger utan ägg

För ett tag sedan testade jag att göra maränger – på annat vis än det traditionella med ägg i. Istället för ägg användes spadet som finns i kikärtor man köper på burk. Jag brukar aldrig köpa bönor på burk då jag tycker att det är så enormt mycket godare att koka dem själv, men blev så sugen på att testa detta recept att jag ville göra det omgående. 

kikärtsmaränger1

Ingredienser:
1 paket konserverade kikärtor
1,5 dl socker
1/2 tsk citronsaft (på flaska eller färsk pressad citron spelar ingen roll)
En nypa vaniljpulver (äkta eller 1/2 tsk vaniljsocker om sådant används)

Häll kikärtsspadet i en stor bunke och börja vispa. Öka effekten successivt och se skummet växa fram. Häll ner övriga ingredienser och vispa tills du kan vända bunken uppochner utan att marängsmeten rör sig.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda sedan runt 1,5 timme på 100 grader. 

kikärtsmaränger2

Stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills både ugn och plåt svalnat helt (tog runt 1 timme).

Sedan är det bara att njuta!

IMG_3561

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.