Måndagens sjukhusvistelse

Måndagen var en bra dag faktiskt – mycket bra hände!

Fick en superbra läkare på avdelningen som ordnade med lungröntgen och Tristan fick även ta ett prov som ska visa på upp till 16 olika virus, bland annat ett som är som lunginflammation men inte den ”vanliga” typen.

Fick besök av Eeva & Anna, och givetvis av Alice och Albin. Jättetrevligt med en stunds sällskap 🙂

Philip (lungläkaren) kom och efter att jag berättat att adrenalin och ventolin inte fungerar, det enda som hjälper är ventolin men att de inte vill ge det fler än tre gånger per dygn, så sa han att något riktigt vettigt 🙂
De skulle börja ge enbart Atrovent, maximalt 8 gånger per dygn, helst inte fler än 6 gånger men bäst av allt var om Tristan klarade sig med 4 gånger per dygn.
Vad skönt det var att någon äntligen lyssnade!!

Vid 15:00 fick han sin första ”rena” atroventinhalation (innan hade han fått atrovent blandat med adrenalin eller ventolin), och han blev SÅ mycket bättre!
Vid 19:00 fick han andra atroveninhalationen och gissa vad, han behövde ingen syrgas inatt!

Vid 22:00 påbörjade kvällspersonalen sitt skift och de sa att han skulle få en inhalation vid 01:00. Jag satte mig emot det direkt och sa att jag ville att han skulle få klockan 23:00 så att han verkligen kunde bli bra nu och så kunde vi trappa ner sedan. De skrattade bara åt mig, sa att jag skulle gå och lägga mig och att de minsann kunde sköta honom inatt… irriterad kan jag ju säga att jag var…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.