Mamma, varför ryker tvättmaskinen?

Dottern gick ner till stora frysen som står i tvättstugan för att hämta upp mer bröd. Själv satt jag i solstolen på balkongen men flög upp med ett ryck när hon ropade ”Mamma, varför ryker tvättmaskinen?”.

Sprang ner för trapporna, in i tvättstugan och mycket riktigt rök det rejält från tvättmaskinen. Slog ifrån säkringen och drog tillsammans med maken ut tvättmaskinen för att se så att det inte brann bakom maskinen. Det gjorde det som tur var inte!

Innan vi bröt strömmen hann jag se att det bara var tre minuter kvar av tvättiden så jag tänkte att om vi bara slog på strömmen igen och lät lucklåset låsa upp sig så skulle jag kunna hänga upp tvätten. Tanken var god, men tvätten luktade som det gör efter en eldsvåda,.. Linnelakan och linnehandukar för dryga sex tusen luktade rök!

Plingade på hos närmsta grannen, förklarade läget och fick som tur var låna deras maskin. Gissa om jag blev glad när maskinen sedan var klar och såväl handdukar som lakan luktade nytvättat och gott!!

Måste ju dock säga att jag är ruskigt besviken på vår asdyra Siemens WM16W649DN som alltså höll i ganska så precis ETT ÅR! Håller nu tummarna för att Siemens kan ordna detta snabbt, för tvättkorgarna är fulla och jag vill ha en fungerade tvättmaskin!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.