Makeup för naturlig skönhet

Smink – jösses vad det ska vara svårt att hitta det perfekta sminket! Jag har de senaste åren använt ekologiskt smink men under vinterhalvåret inte varit helt nöjd med färgerna på den foundation och det puder jag använt. Mascaror har jag testat massvis av men då mina ögon är väldigt känsliga och väldigt gärna rinner så har jag haft svårt att hitta en bra mascara som sitter hela dagen, utan att rinna eller kladda.

Nu har jag dock kommit i kontakt med ett märke jag tidigare inte hört talas om, nämligen puroBIO Cosmetics som finns att köpa hos Econatur. PuroBIO Cosmetics använder ekologiskt certifierade ingredienser av högsta kvalitet och avstår från skadliga ämnen för att minimera risken för allergier. De använder endast aktiva ämnen från växter och mineraler. Produkterna är helt utan silikoner, vaselin, parabener, syntetiska konserveringsmedel, gluten och är dessutom nickeltestade och veganska.

Jag har den senaste månaden testat nedan produkter; foundation, mascara, puder, ögonskugga och concealer.

IMG_3123

Jag lyckades som tur var pricka helt rätt med färg på foundation! Jag har de senaste åren använt mig av en mer fast form av foundation men har nu kommit underfund med att en flytande är lättare att applicera ett jämnt lager av. Jag tycker att det är en fördel att den är tjock och krämig i konsistensen, en rinnig ger oftast inte ett täckande resultat. Tonen är mycket hudnära, täckningen är hög och den ger huden en matt yta.

För att få till den där lite extra matta ytan brukar jag använda puder över foundation och detta puder ger en jämn hudnära ton och fixerar makeupen på ett snyggt sätt.

När det gäller mascara så har jag som sagt extremt känsliga ögon. Många ekologiska mascaror jag testat har innehållit något som gjort att ögonen rinner än mer så det har varit svårt att hitta en bra. PuroBIO Cosmetics Mascara innehåller som tur är inte det ämne mina ögon tidigare reagerat på och mascaran håller sig därför där den ska hela dagen. Borsten är böjd och har en extra smal spets för att förenkla appliceringen. Jag upplever att mascaran ger mig en fyllig fransrad.

Concealer har jag aldrig tidigare testat men nu är jag fast! Med hjälp av puroBIO Cosmetics concealer kan man ljusa upp olika områden i ansiktet, minimera påsar under ögonen samt dölja små fel på huden som pigmentfläckar och fina linjer. Den är lätt att applicera och ger ett mycket bra resultat.

En nyhet hos Econatur inför julen är ögonskuggspaletten Palette Skin Tones. Fyra olika naturliga nyanser i färger som tilltalar mig samt passar olika hudtoner. Lätta att applicera och lätt att blanda. Håller dessutom hela dagen!

smink

Riktigt roligt att testa nya produkter – speciellt när man hittar nya favoriter!

En reaktion på ”Makeup för naturlig skönhet

  1. Om du ar rod runt nasborrarna eller morka under ogonen, tack dessa problemomraden med en concealer, i stallet for ett tjockt lager av foundation i hela ansiktet. Koncentrera dig pa de omraden du vill tecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.