Magnetröntgen av tunntarm imorgon

Imorgon bitti ska jag till Haga röntgen och göra en magnetröntgen av tunntarmen. Måste vara där en timme innan röntgen för att dricka kontrast. Den där kontrasten har ställt till problem kan jag lova..

Min läkare sa vid mitt senaste besök att jag skulle ringa reumatologen eftersom de troligtvis tagit ett prov på njurarnas funktion och han behövde veta provsvaret inför magnetröntgen. Ringde, fick reda på provsvaret och rätt provet var taget senast och ringde sedan upp min läkare och berättade för hans assistent vad värdet låg på samt när provet var taget.

I fredags, på tåget på väg till Stockholm, ringde läkaren och frågade vad värdet hade legat på och jag sa att jag inte kom ihåg det men att jag meddelat hans sekreterare det. Han skulle kolla med henne igen och ringde inte upp något mer.

Igår eftermiddag ringde han igen och talade om att de på röntgen tyckte att provet på njurfunktionen var för gammalt och att de ville att jag skulle ta ett nytt innan magnetröntgen imorgon. Jag förklarade att det kunde bli svårt eftersom hela min dag var uppbokad idag men sa att jag kunde gå till vårdcentralen om de kunde ta provet där. Han skulle skicka en remiss till min mail så jag kunde skriva ut den och ta med. 
Inget mail igår kväll… och inte heller fanns det något mail imorse…
Hade ett affärsmöte imorse och efter det ringde jag läkaren, vars sekreterare svarade att han kommer åter vid 13. Jag förklarade läget och var hyfsat frustrerad och sa att de fick ordna med avbokning av tid för magnetröntgen eftersom detta var deras fel. 
Ringde ändå upp Haga röntgen för att höra med dem ifall de kunde hjälpa mig, för jag skulle ju ändå behöva ta det där provet för att få göra magnetröntgen.. En väldigt trevlig kvinna skulle ringa upp min läkare och försöka ordna något. Hon ringde upp efter någon minut, lite halvt uppgiven och sa indirekt att hans sekreterare var värdelös.. Hon frågade vilken vårdcentral jag ville gå till och så skulle hon försöka ordna en remiss och skicka direkt dit. Hon ringde upp efter tio minuter igen och sa att hon pratat med dem på röntgen. Det krävdes att jag visste njurfunktionsvärdet om jag skulle få ta kontrasten men de hade en annan kontrast som jag kunde få så slapp jag ta provet. De hade bara en enda av den andra kontrasten så jag hade tur!

Så nu blir det magnetkameraundersökning imorgon. En timme innan undersökning ska jag komma för att dricka kontrast och 45 minuter ska själva undersökningen ta. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.