Lungmottagningen – meningslöst återbesök!

Tristan hade tid på lungmottagningen 15:30 idag. När jag kom dit satt ingen i expeditionen så jag frågade en läkare jag mötte i korridoren. Läkaren bad mig sitta ner och sa att sköterskorna strax var tillbaka.

Kvart i fyra kom en kvinna… hon meddelade att lungspecialisten vart tvungen att åka därifrån och att jag skulle få träffa en annan läkare….
Vid fyra frågade jag när jag skulle få träffa läkaren och hon sa att läkaren hade en annan patient men att hon hoppades att jag snart skulle få komma in.
Vid tjugo över fyra (!!) kom läkaren och hämtade mig. Hon presenterade sig och sa att hon var barnläkare. Mina ögon blev stora och jag frågade om hon ”enbart” var barnläkare och inte lungspecialist… Det var hon inte, utan en allmänläkare, och hade blivit uppkallad från barnkliniken eftersom lungmottagningen hade ont om personal….
Hon ställde hundra frågor, kunde inte svara på mina frågor och lovade därför att lungläkaren ska ringa upp mig imorgon…
När jag kom ut från läkaren sa jag till kvinnan i receptionen att de nästa gång något sådant här händer gärna får ringa mig och avboka tiden, för jag är intresserad av att träffa en allmänläkare!

Jag kom inte hem förrän halv sex, och var då dödshungrig och fruktansvärt frustrerad!

Lungspecialisten ska i alla fall ringa mig imorgon så vi kan diskutera RS-virus vaccination och hur länge vi ska fortsätta med antibiotikan!

En reaktion på ”Lungmottagningen – meningslöst återbesök!

  1. Usch blir så jäkla trött på sånt där!!! Tror de att man inte har något annat att göra än åka fram o tillbaka i onödan 🙁 .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.