Lunginflammation och halsfluss!

Oj så fel jag hade när jag häromdagen skrev ett inlägg om att Tindra började bli frisk. När hon vaknade från middagssömnen hade hon återigen feber, och den blev snabbt väldigt hög. 40,7 var den på då jag tog tempen och hon fick en ipren innan vi åkte iväg till Östra.

De tog en massa blodprover och hon fick lämna urinprov. Sänkan låg på 104 och läkaren ville att hon skulle röntga lungorna. Det gjordes och de såg att det inte riktigt såg ut som det skulle. Ett utav blodproven satt vi och väntade i två timmar på men fick sedan reda på att blodet hunnit koagulera… Läkaren tyckte att vi kunde åka hem över natten, hon sa att vi skulle komma tillbaka morgonen därpå för nya prover och om sänkan då var ännu högre så skulle hon få antibiotika för lunginflammation.

Morgonen därpå åkte vi till barnakuten igen, tyvärr fick vi gå hela vägen via akuten trots att läkaren dagen innan sagt att vi skulle slippa det. Men sköterskan som tog emot oss ville inte ens kolla i journalen så jag fick berätta allt igen och så började de på nytt. Tindra hade 40,0 graders feber trots starkare alvedon och ipren på sjukhuset. Sänkan låg på 159. Läkaren ville inte släppa hem oss och pratade om att lägga in Tindra men skulle gå och konsultera med en annan läkare. Det tog rätt lång tid och det hann bli skiftbyte och en annan läkare kom in till slut. Denna läkare säger att vi ska åka hem och komma tillbaka dagen därpå om hon hade feber då med. Blev inte alls frustrerad, den andra läkaren ville lägga in henne och denna skickade hem oss… Någon antibiotika fick Tindra inte heller, läkaren ville inte ge det i onödan…

Inatt var en feberfri natt och en timme av morgonen likaså. Men sedan fick hon feber igen och jag ringde till Backa barnmedicin istället. Förklarade allting och bad om att de skulle ta ett nytt crp på Tindra så vi fick veta om sänkan höjts ytterligare eller om den sänkts. Hon tyckte dock att vi behövde en läkartid och att en läkare skulle kolla på henne ordentligt. Så vi åkte dit och som tur var fick vi en riktigt trevlig och kompetent läkare. Hon tog urinprov, crp och ett prov i halsen. Sänkan hade gått ner till 83 – SKÖNT!
Men, provet i halsen visade att hon har halsfluss och hon tog något blodprov som visade något med vita och röda blodkroppar (kommer inte ihåg allt hon sa..).

Läkaren fastställde att Tindra har lunginflammation och tog ytterligare ett prov i halsen och skickade till lab. Hon skulle ringa senare idag och ge svar på urinodlingen och något annat prov.

Vi åkte hem och febern har sedan dess varit låg. Tindra har varit glad och ätit både frukost, lunch och middag. Så skönt att ha min Tindra tillbaka 🙂

Läkaren ringde i eftermiddags och sa att hon inte fått provsvaret ännu. Vi ska börja med penicillin för halsflussen och tyvärr har de stängt på barnmedicin imorgon så först på måndag ringer hon igen och berättar vad de andra proverna visat.

Jag hoppas nu bara att febern inte kommer tillbaka om ett par dagar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.