Lördagsritt

Idag tillbringade jag förmiddagen med underbara hästar och makens syster (svägerska låter så otroligt tråkigt och gammaldags enligt mig,..).

Efter att vi ryktat och mockat gav vi oss ut på en lång ridtur. Nervösa hästar trippade fram emellanåt, stod sedan helt stilla ibland och ryggade även ett par gånger. Ny ridväg, motorsågar, hundar och massa andra spännande och skrämmande saker att titta på tog musten ur hästarna. 

ridtur Efter halva vägen bytte vi häst. Det är sådan otroligt skillnad att rida dem och bägge är helt fantastiska. Haro, före detta travare, är pigg i steget och vill (när han känner till vägen vill säga) helst springa så fort det går. Att stå stilla är inte riktigt hans grej – vilket bland annat märks när man ska sitta upp och han under tiden man sitter upp hinner snurra 360 grader. Björn däremot har en vacker hållning naturligt och skulle lämpa sig utmärkt som dressyrhäst. Stor och lite klumpig men ack så vacker. 

Att sitta på hästryggen är helt underbart!  Molnfri himmel och strålande sol gjorde ju inte saken sämre. Hade jag bara haft mer tid så hade jag gärna tillbringat mer tid på hästryggen. Det är frihet för mig!

20160319_123835

20160319_123823

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.