Loppi Blogbag Änglamark

Så glad jag blev över att vara utvald för att få hem Loppi Blogbag Änglamark! I veckan kom paketet och innehållet gjorde mig inte besviken!

Coop har Sveriges största ekologiska sortiment och de sänker varje vecka priserna rejält på flera ekologiska matvaror – kallat Veckans Ekologiska. Det jag är ruskigt glad över är att Coop även vill att det ska hända mer i fråga om ekomaten. Omställningen till ekologiskt jordbruk har stått stilla sedan 2012 och därför har Coop frågat alla riksdagspartier vad de vill göra för att stimulera ekologisk produktion och konsumtion i Sverige. 40% av Coops medlemmar menar nämligen att att partiernas hållning kan påverka hur de röstar i höst! Alla riksdagspartiernas svar finns att läsa HÄR – kolla och jämför.

IMG_7664 Coop Änglamark Rostad Lök – jag är sedan tidigare inte så förtjust i rostad lök men har bestämt mig för att ge det en andra chans! Innehållsförteckningen är kort och allt som kan vara ekologiskt är det (salt är undantaget). Jag hade dock önskat att det stod vilken form av olja produkten innehåller – ekologisk vegetabilisk olja kan betyda så mycket – är det Rapsolja? Olivolja? Palmolja? Tistelolja? Blandat? Tycker om innehållsförteckningar där man kan vara helt säker på vad produkten faktiskt innehåller!

Coop Änglamark Valnötter – jag älskar nötter! Nötter är nyttigt, gott och kan användas till så otroligt mycket. Gjorde en galet god paj med selleri, chévre och valnötter för ett tag sedan (läs här), har valnötter i müslin jag gör och äter dem gärna som dem är.

Coop Änglamark Fusilli – en mycket omtyckt pasta här hemma! Passar perfekt i pastasallader och ser lite roligare ut än vanliga makaroner.

Coop Änglamark Kakao – Ekologisk OCH Fairtrade-märkt. Senast i morse använde vi denna kakao när vi drack varm kakao till frukost.

Coop Änglamark Mint Flavour Dark Chocolate – Ekologisk OCH Fairtrade-märkt. min gottegris till son snaskade glatt i sig denna choklad – och jag som trodde att han inte skulle vara så förtjust i just mörk choklad. Detta är en choklad som enligt mig smakar otroligt gott – mintsmaken faller mig mycket i smaken. Det som skulle göra den ännu bättre skulle vara om tillsatserna (E 414 & E 322) uteslöts!

Coop Ängalamark Ketchup – Mina barn är tokiga i ketchup! Vi som aldrig hade ketchup hemma förr har det nu alltid, det äts till i princip varje middag,.. Fick en ketchupflaska i en goodiebag för ett par år sedan och Tindra fastnade direkt – nu kan hon inte leva utan det *ler* Vi önskar undvika citronsyra och det står inte att produkten innehåller det, MEN det står ekologisk tomatpuré på ingredienslistan och en del tomatpuréer innehåller just citronsyra – så även här skulle jag önska få reda på exakt vad produkten innehåller. Måste dock nämna att denna ketchup innehåller så mycket som 86 % tomatpuré och heinz ekologiska ketchup innehåller enbart 50% tomatpuré!

Min kritik kan låta hård men jag vill förtydliga med att säga att en av mina favorit chokladsorter är Coop Änglamark Caramel Seasalt. Även den innehåller sojalecitin. Att den innehåller sojalecitin betyder inte att jag inte köper den men jag tycker att det är otroligt skönt att veta vad en produkt faktiskt innehåller och även om jag inte är 100% nöjd med innehållsförteckningen så har jag möjlighet att göra ett aktivt val när jag står i affären, då jag vet vad många E-nummer står för och vad för biverkningar de kan ha.

Alla produkter i blogbagen är KRAV-märkta och det ger jag många tummar upp för!

Stort tack för att jag fick möjlighet att testa och tycka till om dessa produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.