Löpning, hälsoväst & mål

Jag har levt med konstant smärta i nacke och axlar sedan bilolyckan för närmare åtta år sedan. Har testat det mesta men inget har riktigt hjälp. ”Men OJ, jag har aldrig känt någon som är så spänd som du” brukar det låta när en ny sjukgymnast, massör eller liknande känner på axlar och nacke.

Det var först för lite drygt ett år sedan när jag kom i kontakt med Hälsovästen Work som jag själv började känna skillnad. Hälsovästen påminde mig om att räta på mig, dra tillbaka axlarna och sträcka ut bröstmuskulaturen. Efter bara en veckas användning, då korta stunder varje dag, hade jag mindre ont i axlarna, mindre spänning i nacken och mindre huvudvärk. Mitt blogginlägg om jakten på smärtfrihet i nacke och axlar kan ni läsa genom att trycka på länken.

För ett par få månader sedan började jag löpträna men hade efter varje löptur otroligt ont i nacken. Detsamma gällde när jag cyklade och jag har därför dragit mig för att ta mig ut på längre turer. Efter ett tag kom jag att tänka på att det även fanns en väst för träning och kort därefter ägde jag en Hälsovästen Active. Den är lätt och smidig och hjälper mig med hållningen när jag tränar vilket i sin tur minskar smärtan i nacke och axlar och får mig att orka längre.

IMG_5043

IMG_4877 IMG_4879 IMG_5041 IMG_5047Löpningen och träning i sig blir såklart roligare när smärtan drastiskt minskar och jag har nu satt upp ett mål. Målet är att kunna springa 10 km om 12 veckor. Det kommer att kräva mycket träning, vilja och uthållighet från min sida men jäklar vad nöjd jag kommer vara när jag lyckats!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.