Linser, glasögon & operation

Maken min har haft glasögon sedan han var i yngre tonåren. Han är oerhört närsynt och skulle inte klara sig utan hjälpmedel. Den enda fördelen jag kan finna är han ser fantastiskt bra på nära håll, nästan som när man kikar i ett mikroskop – tyvärr är det ju inte så ofta i vardagen som man har nytta av det dock, men perfekt när man fått en flis i fingret. 

När vi först träffades (för hela nio år sedan – jösses vad tiden går fort!!) hade han alltid linser på dagarna och glasögonen åkte bara på sent på kvällarna när det i princip vad läggdags. Han kände sig inte bekväm i glasögonen men tyckte att det var jobbigt med linser, bland annat för att han ibland tappade linsen, för att det var jobbigt med linser när man fått någon smuts i ögat men framför allt för att det kändes obehagligt att peta i ögonen och stoppa något däri varje morgon och kväll.

Ganska så kort tid efter att vi flyttat ihop skippade han linserna helt och använde då enbart glasögon. Det gick bra, tills vi skulle snorkla i Egypten och han insåg att cyklopet inte höll tätt om han hade glasögonen på sig – tråkigt såklart, men en lustig syn *haha*
Han testade ta av glasögonen men när man har ett sådant grovt synfel att man inte ser i princip något utan dem så var ju det såklart ingen höjdare heller.

glasögon

Han har i omgångar funderat på det här med ögonlaser,.. Det finns ju otroligt många olika ställen man kan göra det på numer och Novius är ett av dem. Deras ögonläkare är subspecialiserade och certifierade för olika operationstekniker och kliniken har mer än tjugo års erfarenhet av modern ögonkirurgi. 

Tänk vad skönt det hade varit för maken min att slippa glasögonen, att se bra direkt när man vaknar, att kunna ha på sig simglasögon/cyklop för att numer titta på våra barn som älskar att vara under vattnet när vi är och badar. Vilken frihet! Jag funderar på om en en ögonlaseroperation är något han ska få i födelsedagspresent,.. Det tåls definitivt att tänkas vidare på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.