Lingonboost & Valnötsfalafel med Tabbouleh

God kväll!

I morse startade jag med en Lingonboost. Varje portion juice är på 5 dl och till dagens juice användes 3 päron och 1 msk ingefära. Mixade sedan 1 dl lingon och 1 tsk blötlagda chiafrön. Blandade allt och drack sedan en riktigt god juice. Äntligen vet jag vad jag ska använda alla frysens lingon till! Lingonsylt används inte allt för ofta så det hade inte varit någon rykande åtgång på lingonen här hemma.

Jag tycker att det är smidigt att laga tillräckligt mycket middag så att det räcker till lunch till dagen efter – och det sker såklart även nu under Raw Food-veckan. Till lunch idag blev det Valnötsfalafel med Tabbouleh.

Falafeln kanske inte ser så spännande ut men de var riktigt goda. Dessutom mättade de bra trots att de är mycket lättare och mer hälsosamma än traditionell falafel. De är gjorda på naturella mandlar, naturella valnötter, dadlar, sesamfrön, persilja, vitlök, kallpressad olivolja, pressad citron, spiskummin, svartpeppar, havssalt. Jag äger ännu ingen torkugn, men ni ska veta att jag länge varit ruskigt sugen på en. Dessa falafel torkades i vanlig ugn i 46 graders värme under närmare 4 timmar.

Tabboulehn gjordes på tomater, gurka, persilja, palsternacka, pressad citron, kallpressad olivolja och havssalt. En riktigt god rätt, men jag saknade någon form av sås så nästa gång jag gör denna rätt kommer jag nog göra en raw vitlöksdressing till.

Är du nyfiken på recept på någon av veckans Raw Food-rätter är det bara att hojta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.