Larsens söndag

Trots det underbara vädret igår fördrev vi en stor del av dagen inomhus. Tindras armar och axlar  fick tyvärr lite för mycket färg av solen i lördags och då vi ska vistas ute i solen både idag, imorgon och på onsdag så kändes det som ett bra val att låta huden vila idag. 

Det blev ett besök på Bushuset i Torslanda där barnen (inklusive Rickard *ler*) fick springa av en del energi. Tristan stojade tills håret var blött av svett och Tindra blev alldeles röd om kinderna. 

bushuset

Eftermiddagen bjöd på en tröttsam och varm cykeltur. Höjde upp Tindras stödhjul för att hon ska lära sig cykla ordentligt, så att vi så småningom kan ta av dem, men  när vi i tjugo minuter försökt få henne att hålla balansen på cykeln – under högljudda protester från Tindra så sänkte vi ner stödhjulen igen. 

familjenlarsen

Tristan cyklar fortfarande på trehjulingen – stackarn. Knäna slår i styret ibland och han trampar på som sjutton för att komma någon vart med den. Cyklar han i nerförsbacke får han hålla upp fötterna för pedalerna åker runt när hjulen snurrar vilket gör att de åker runt lite väl fort emellanåt och det blir svårt att hänga med med benen. 

Hade tänkt mig att Tindra skulle lära sig cykla utan stödhjul i sommar så att vi kan köpa en större cykel till henne, och låta Tristan få hennes nuvarande cykel. Men med tanke på protesterna och tårarna från försöket igår så lär vi behöva köpa en cykel till Tristan innan hon vågar cykla utan stödhjul. Min dotter är otroligt försiktig av sig, tvärtemot sonen, bägge sidor har sina för- och nackdelar {#lang_emotions_heart}

Idag tillbringar vi dagen på Nordens Ark och i eftermiddag checkar vi in på VANN där vi ser fram emot att avnjuta en välsmakande middag för att sedan somna gott i hotellets sängar. Jag har uppmärksammat att VANNs restaurang är KRAV-märkt – något som passar oss alldeles utmärkt =)

Önskar er alla en trevlig dag i sommarvärmen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.