Larsens måndag!

Natten var sannerligen inte en rolig natt,… Tristan sov jättebra utan nappen men inte Tindra. Hon somnade bra igår kväll men efter att vi gått och lagt oss vaknade hon med jämna mellanrum och grät. Vid 02 orkade jag inte springa fram och tillbaka mer så då la jag mig inne hos henne och förblev där hela natten. Försökte gå ifrån ett antal gånger men hon började gråta varje gång… Tänk att nappen kan ge sådan tröst!

När hon vaknade vid halv sex imorse var jag helt slut, ingen utav oss hade sovit något vidare bra… Men det var bara att gå upp, Tristan vaknade såklart av allt ljud och ville inte somna om han heller. Efter att vi ätit frukost fick Tindra sätta sig bredvid Tristan på hallmattan så jag kunde duscha och göra iordning mig. Som tur var, var de bägge nöjda med att vara där!

Gav dem båda en tidig lunch och åkte sedan till backaplan för att köpa klorin, som det går åt en himla massa utav eftersom jag är tvungen att bleka vita kläder minst en gång i veckan för att barnmaten färgar… 
Rickard, som egentligen är ledig på måndagar och fredagar, behövde åka till jobbet idag. Som tur var behövde han bara jobba ett par timmar och mötte upp med oss på väg till Eriksberg för att fixa en julklapp och äta lunch.
Jag var egentligen inte hungrig och Tindra hade ju ätit en tidig lunch, men Rickard var hungrig och en barnpizza kostade samma som en stor pizza under lunchtid så det fick bli en stor pizza. Åt bara upp en tredjedel och var sedan så ”fräck” att jag bad om en kartong att lägga den i så jag kunde ta med den hem – det blev Evelina glad över kan jag lova 😉

Åkte sedan älvsnabben över till lilla bommen och Tindra tyckte det var superroligt att få åka båt. I stan hittade vi inget roligt och tog sedan bussen mot Selma Lagerlöfs Torg för att hämta ett paket med en ny plånbok till Rickard och en klänning till Tindra. 

På vägen hem somnade Tindra sittandes i vagnen, inte ett ord om att hon ville ha nappen och hon sa inte ens att hon var trött. Fick i alla fall lagt henne ner och hon sov en bra stund efter att vi kommit hem.

När hon vaknade hade mina syskon kommit och vi gjorde våfflor till middag. Efter maten ville Tindra läsa sagor med Emma och Andreas fick ta hand om Tristan medan vi städade undan och diskade upp lite. När de skulle åka hem blev Tindra hemskt ledsen och ville inte äta kvällsmat. Läggningen var riktigt jobbig idag, även med Tristan, men efter lite drygt en timme sov de båda. Tristan har vaknat och gråtit flera gånger redan men jag vägrar ge mig angående nappen! Tindra har för övrigt varit helt underbar och inte sagt någonting om att hon är tröttis och vill ha nappis, och inte gnällt någonting – det känns som att hon behövde detta, bara att hon inte vet om det själv riktigt ännu, inte när hon ska sova för natten i alla fall. 
Imorgon ska hon till förskolan och det återstår att se hur det går där. Tänkte ta bort nappen från hennes fack men ge den till personalen och säga att om det är omöjligt att lägga henne utan napp och hon verkligen vill sova, då får de ge henne den. Men då kommer jag också vara noggrann med att säga till Tindra att hon bara får den när hon sover på förskolan!

Nu tänkte jag lägga mig snart – hoppas få sova bättre inatt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.