Lärdomar

Jag har lärt mig mycket under det senaste året. Mycket som tidigare var en självklarhet, är inte längre det. En sådan sak som att pussa sina barn godnatt varje kväll är ett exempel.

När man skiljs så skiljs de vuxna från varandra – men likväl så innebär en skilsmässa att du inte längre bor med dina barn till 100%. Mina barn är välkomna till mig precis när de vill, men givetvis vill jag även att de ska vara med sin pappa och växelvis boende passar därför oss bra.

Nu när jag inte längre kan ta vissa saker förgivet uppskattar jag dem desto mer – och mina barn är ett ypperligt exempel på detta.

Plötsligt känns det otroligt viktigt för mig att stoppa om barnen på kvällarna – för det är bara varannan vecka jag får den möjligheten. Det känns viktigt att arbeta så korta dagar som möjligt de veckor jag har barnen – det är trots allt bara varannan vecka jag har möjlighet att umgås med dem på eftermiddagarna. Det känns viktigt att de får vara med och bestämma veckans maträtter – veckorna då de inte är här kan jag ju äta precis vad jag vill.

Missförstå mig inte nu, detta handlar inte om att skämma bort och att låta barnen bestämma allt. Det får fortfarande höra ordet nej många gånger och vi har fortfarande våra duster när de inte får sin vilja igenom. Däremot uppskattar jag tiden med dem på ett helt annat sätt än tidigare och varje minut känns värdefull. Det är en anledning till att jag inte skriver här så ofta längre, jag prioriterar barnen framför bloggen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.