Längtan, vänner & giftfritt!

Idag kommer barnen hem! De har varit borta sedan måndag eftermiddag förra veckan – alltså en hel vecka. De gånger jag pratat med barnen har Tindra varje gång direkt sagt ”Mamma, jag älskar dig!” och mitt hjärta har varje gång svämmat över av kärlek. Jag har längtat efter dem såå mycket!! 

Här hemma väntar ett helt nytt hem på dem. Nya rum, ny inredning och så småningom nya vänner. Men två nya vänner sitter faktiskt redan nu och väntar på dem,.. två mjuka, giftfria och ekologiska vänner!

IMG_1619Barnen fick ju i juni förra året sina första ekologiska gosedjur. I samma veva rensade vi ut en massa andra gosedjur som inte var ekologiska. Tindra har dock vid väldigt många tillfällen sagt att hon tyckt att det varit tråkigt att det gosedjur hon fått inte varit så mjukt. Hon har nu länge önskat sig ett nytt gosedjur, ett mjukt – och om ett par timmar får hon träffa sin nye vän älgen.

Tristan får en nalle. Dessa gosedjur är köpta från EkoLeko, som säljer giftfria leksaker och barnprodukter. EkoLeko vidgar de klassiska toxikologiska begreppen och inkluderar även hormonpåverkan och cocktaileffekten, vilket inte svensk lagstiftning gör. Hormonstörande ämnen vänder upp och ner på toxikologin. De misstänks vara verksamma i halter långt under myndigheternas gränsvärden. EkoLeko föredrar att använda orden giftfria leksaker före ekologiska leksaker d man måste se till att hela tillverkningen av leksaken sker ekologiskt så att inte det giftfria tyget blir till en giftig leksak i till exempel färgningen av tyget.

Gosedjuren är gjorda av 100% ekologisk bomull, dvs odlad och tillverkad utan giftiga gödnings- och bekämpningsmedel. De är fyllda med giftfria majsfiber som gör dem naturligt allergivänliga och antibakteriella. De är dessutom helt fria från samtliga bisfenoler, samtliga ftalater, samtliga bekämpningsmedel, samtliga flamskyddsmedel, samtliga doft- och smakämnen, samtliga konserveringsmedel och lösningsmedel.

Jag är övertygad om att dessa nya vänner kommer göra succé!

2 reaktioner på ”Längtan, vänner & giftfritt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.