Långa ben, byxor & nya favoriter!

Jag har sedan jag började sy i slutet av juli varit på jakt efter ett byxmönster – en enkel men stilfull modell. Jag har nämligen ännu inte lyckats hitta ett par stiliga köpebyxor i rätt längd som sitter som jag önskar. När jag väl hittar några som är tillräckligt långa så är de ofta vida i benen och det är jag inte så förtjust i. Dessutom är det ofta så att byxor i storlek 36/38 är för korta medan ett par i storlek 40/42 är tillräckligt långa – men då för stora. Jeans (där man själv kan välja längd och bredd) samt kortare byxor är inga problem, men typ kostymbyxor är helt omöjligt.

I lördags när vi handlade på Coop såg jag en sömnadstidning med ett par läckra vantar och vacker tubhalsduk på omslaget. Köpte tidningen och när jag kom hem såg jag att tidningen innehöll ett mönster på ett par byxor som såg ut precis som det jag sökt efter! 

Ritade av mönstret direkt och förlängde vid knäna för att få rätt längd. Hämtade en av de kostymtyger med 70% ull jag köpte för ett tag sedan (och som jag hoppats kunna sy ett par byxor av så småningom) och satte igång med sömnaden. Kom inte i säng förrän vid 04 men hade då sytt klart de byxor som redan blivit favoriter!

byxor1

Bekväma, snygga och perfekt passform – kan det bli bättre?!

Söndagskvällen ägnades åt att sy ännu ett par i ett annat kostymtyg. Av någon underligt anledning hade jag bevisligen bara köpt 1 meter av det ulltyget men ville så gärna sy ytterligare ett par byxor att jag fick hitta på nya lösningar. Kortade midjan med 4 cm – något jag blev riktigt nöjd med, eventuellt blev det ännu bättre än de jag först sydde – men det saknades fortfarande 7 cm på längden. Bestämde mig för att testa att sy dit muddar (i samma tyg) och om det inte skulle bli bra tänkte jag att jag kunde ha dem som vadlånga byxor. Men muddarna syns knappt och jag blev återigen riktigt nöjd!

IMG_2942

Nu har jag inget byxtyg kvar, men en hel del tyg för att göra koftor med så jag får nog ägna mig åt det ett slag innan jag köper mer tyg *ler*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.