Lampor

Vad använder ni för lampor?

Det var nu många år sedan vi gick över helt till LED-lampor och det är ett val jag absolut inte ångrar! LED-lampor drar lika lite eller mindre än vanliga lågenergilampor, får full ljusstyrka omedelbart och håller vanligen upp till 25 gånger längre än en vanlig glödlampa! 

LED är dessutom mycket miljövänlig då den inte innehåller några skadliga ämnen så som bly, kvicksilver eller halogengas, och LED utger ingen ultraviolett strålning som kan skada omgivna material. 90% av ledlampornas energi omvandlas till ljus och endast 10% till värme och eftersom de inte skapar så mycket värme är de därutöver säkrare än vanliga glödlampor. Tack vare livslängden på LED blir där en stor minskning på att lampor som slängs och återvinns!

I våra spotlights i kök och badrum satt det från början inga LED-lampor men där har vi nu bytt till 12V G4 LED. Varmt vitt sken och bara fördelar (enligt mig)!

På tal om just dessa lampor så skulle jag vilja tipsa om Ljustema som har just G4 LED-lampor. Dessa LED-lampor har 2-års garanti och alla har varmt vitt sken och är dimbara. Undrar du fortfarande varför just DU ska byta till LED?! För att det är ett koncept som gynnar alla!
Miljövänligt minskar den energiförbrukningen med 90% jämfört med en vanlig traditionell glödlampa men bibehåller samma ljusstyrka om inte bättre.
Oftast är kostnaden för en ledlampa intjänad efter mindre än 1 år och under resterande livslängd sparar du tusentals kronor i energikostnader. Smart va?! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.