Lååång dag

05:45 gick jag hemifrån i morse. Missade såklart bussen men hade kollat upp en annan som bara skulle göra så att jag blev en kvart senare. 
Lång dag på jobbet! Men jag börjar komma in i arbetet med den tyska marknaden och det känns bättre nu än för ett par dagar sedan. Den är helt annorlunda jämfört med den norska, baltiska och delar av den svenska marknaden som jag tidigare hade – men om ett tag har jag nog kommit in helt i denna. Använder tyskan en hel del nu, och annars engelska. Att skriva på tyska är inga problem (givetvis blir det ett par grammatiska fel här och där, men det räknas inte *ler*) men det känns fortfarande väldigt ovant att prata tyska i telefon. För det första är det inte alltid som det är tyst i bakgrunden vilket gör att det kan vara svårt att höra, för det andra så pratar de oftast rätt så fort och då koncentrerar jag mig så mycket på vad de säger att jag helt glömmer av vad jag ska säga. 
Jag ler fortfarande åt mannen igår som pratade tyska med mig, men han behövde tala med en kollega som var mer insatt i ämnet och jag frågade därför om han kunde engelska. Fick då svaret ”ibland”. Började skratta, för han svarade ju på svenska. Små saker som förgyller dagen =)
18:30 kom jag hem… och då fick jag ändå skjuts till Backaplan av snälla Anders, som inte ens åker den vägen hem vanligtvis. 
Jag gjorde precis i ordning en väldigt enkel middag till mig själv, maken lägger barnen och jag känner att jag behöver lägga mig relativt tidigt idag (innan tolv alltså *ler*).

Hoppas ni alla haft en bra dag =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.