Kungälvs ståtligaste gran?

På eftermiddagen igår plingade det på dörren och utanför låg en låång gran! Eftersom Smålandsgran bara levererar inom Göteborg och Storstockholm så bestämde jag tid för upphämtning. Insåg dock att jag inte skulle få in en 3,5 meter gran i bilen och ringde därför hjälpidag, som fraktade hem den åt mig. 

Tog fram vår fina julgransfot i gjutjärn och blev lite orolig när jag insåg att stammen var bredare än öppningen på julgransfoten. Gick ut i förrådet och hämtade in vår julgransfot för utomhusbruk. Inte heller den passade! Jag sökte på google efter ”julgransfot STOR gran” och under tiden hann Tindra komma hem från skolan. Julgransfot Comfort XXL var den enda som skulle passa så när vi hämtat Tristan åkte vi till Bauhaus för att inhandla en sådan.

När Rickard kom hem reste vi granen och stegen fick hämtas in för att jag ens skulle kunna få bort nätet upptill. Stegen var i lägsta laget så det är tur att jag är lång! 

julgran1

Det hann bli läggdags för barnen så jag började pynta själv. Ljus, glitter, röda kulband och den vackra stjärnan. Plockade fram allt som skulle hängas upp i granen och var tacksam över att vi efter förra julen köpt på oss en hel del nytt granpynt.

Pyntade mest på en nivå där barnen inte skulle nå och har sparat en del pynt som de ska få hänga upp i eftermiddag. 

IMG_3434

När jag beställde granen tänkte jag att 3,5 meter skulle bli vackert, då vi ändå har så högt i tak – men jag hade inte riktigt sett framför mig hur stor den faktiskt skulle vara. 

Och den är så otroligt vacker, ståtlig och alldeles perfekt! Citerat från Smålandsgrans hemsida: ”Kungsgranen kallas för ”Disneygran” eller granarnas Rolls-Royce och är mycket tålig. Den tillhör släktet ädelgranar och barrar knappt alls. Formen är oftast helt perfekt.”

Julkänslan har nu infunnit sig och om 14 dagar är det julafton. Underbart!

Missa inte att ni får 20% rabatt på er beställning från Smålandsgran om ni uppger koden larsensliv. Lägg beställningen senast 20:00 så kan ni få leverans redan nästa dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.