Kosläpp

Även detta år åkte vi till Svesgård för att titta på kosläppet. Förra året var första året och vi var mycket nöjda med hur det anordnats så därför bestämde vi oss för att detta år åka till samma gård, även om det finns gårdar som ligger närmre. 

Tyvärr så var vädret inte riktigt som vi tänkt oss! Solen sken och det var inga moln men jag hade inte riktigt väntat mig att det skulle blåsa såpass kyliga vindar att jag knappt kunde röra fingrarna efter ett tag,. Hade vi haft på oss bättre kläder (läs: vinterkläder!) så hade vi såklart inte frusit men vi var klädda efter hur vädret varit den senaste veckan och trots att barnen hade både kofta och jacka så huttrade de rejält när det blåste som värst. 

Precis som förra året bjöd Arla på mjölk och det bjöds även på bullar och mjukglass som man själv kan göra hemma. Stort plus för att de bjuder på ekologisk mjölk

Min bulltokige son:
Detta år hade de inte ansiktsmålning men det gjorde inte Tindra ett dugg, då hon istället fick två stycken Kosläpp-tatueringar i ansiktet:
Vi fick se en alldeles nyfödd kalv – bedårande! Vi tittade även på de större korna som, när vi gick in i ladan, stod och åt. Barnen roade sig med att sitta i traktorer och köra trampcykel.

 På grund av vädret blev det ett relativt kort besök och efter lite drygt en och en halv timme beslutade vi oss för att åka därifrån. Besvikna barn som inte fick rida på hästarna men på grund av långa köer och frusen mor så blev det istället så att vi åt lunch i bilen och spenderade eftermiddagen på Freeport och Plantagen. Hoppas att värmen snart kommer åter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.