Kolmården

Tidigt i måndags morse åkte vi mot Kolmården. Tre timmars bilkörning och en timmes frukostpaus senare var vi framme. Barnen var taggade och det första de frågade när vi kommit in i parken var: ”Kan vi gå till lekplatsen?

Vi började med ett besök på Bamses Värld. Barnen åkte karusell, lekte och blev alldeles till sig när det i högtalarna ropades ut att Bamse och stygga vargen skulle komma upp på scenen så att man fick krama dem.

IMG_9572 IMG_9616 page1 page2

Tristan överraskade oss mest då han tidigare varit rädd för personer utklädda till sagofigurer. Han har alltid velat att man ska bära honom och han har knappt vågat klappa dem. Denna gång tvekade han inte ens, han kramade både stygga vargen och bamse, och det gjorde lite ont i mig när han blev ledsen över att de gick därifrån. Han ville bestämt stanna kvar tills nästa gång de kom ut,. 

Tillslut följde han med oss och vi kunde gå runt parken för att titta på alla spännande djur! Vi såg fantastiska björnar och fascinerades av deras snabbhet, styrka och lekfullhet.

IMG_9632 IMG_9641

Barnens lantgård var ytterligare ett populärt inslag. Maken kelade med grisarna medan barnen pussade getterna:

IMG_9647

IMG_9650 IMG_9653 IMG_9658

Att åka miniatyrbil uppskattade barnen otroligt mycket. Själv uppskattade jag att det var skugga där kön ringlade sig fram, då det var otroligt varmt även i måndags. 

IMG_9666

 Jag skulle gärna tagit med mig en av vattensvinen hem – de var så otroligt söta!

IMG_9681

Innan det var dags för lunch svalkade vi oss lite i vattenspridarens strålar. Kallduschen var otroligt välkommen i hettan. 

IMG_9688Barnen var inte sugna på att åka varken delfinexpressen eller sjörövartåget så vi gick vidare mot linbanan och Safari.  Tindra åkte delfinexpressen när vi var där 2011 – då var hon nästan två år gammal.

Linbanan uppskattades av oss alla – inte minst för att vi var trötta i benen och behövde sitta ner lite – men även för att vi fick möjlighet att se många vackra djur. 

IMG_9702 IMG_9704 IMG_9709Dagen avslutades med lek på den stora lekplatsen Kulmården. Barnen var trötta men inget går upp mot lekplatslek! 

IMG_9718Sex och en halv timme efter ankomst gick vi ut från parken – helt slut allihop – men nöjda med dagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.