Kokospaj med hallonbomb

Måste tipsa er om en fantastiskt enkel men otroligt god paj jag gjorde för ett litet tag sedan – enkel kokospaj fylld med hallon.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör eller 1,5 dl olja (tycker att det blir lika gott oavsett)
3 msk vatten

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop mjöl, socker och smör till grynig massa. Tillsätt vatten, arbeta till en smidig deg och klä sedan en pajform med den. Låt vila i kylen 30 min. Förgrädda sedan pajskalet i ca 10 min. Ta ut och låt svalna. Själv tog jag ut pajdegen ur formen när den svalnat för att kunna lägga pajen på ett uppläggningsfat.

img_6542

Kokosfyllning:
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk om så önskas)
1 burk kokosmjölk
2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk äkta vaniljpulver)

Rör ihop strösocker och majsstärkelse i en kastrull. Vispa mer lite mjölk och kokosmjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Låt koka upp under omrörning och vispa runt tills allt tjocknar till en härlig kräm. Ta kastrullen från plattan och vispa ner vaniljsockret. Skrapa sedan ner allt i pajskalet och låt svalna helt (i kylskåp om man har lite bråttom).

img_6543

Låt 450 gram frusna hallon tina eller använd motsvarande mängd färska. Lägg dem på pajen en stund innan pajen ska ätas. Avnjut sedan en fantastiskt god paj!

img_6551

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.