Kokosbollar vs. Rawfoodbollar

Att jag är en gottegris är inget jag sticker under stol med, men jag försöker trots mitt beroende att välja ekologiskt och lite nyttigare saker.

Rawfoodbollar har jag testat en gång tidigare men receptet jag använde då var jag inte helt tillfreds med. När barnen nu bad om kokosbollar gjorde jag det till dem men jag gjorde även rawfoodbollar. Plockade upp samma recept som sist men insåg när jag malt cashewnötterna att jag inte hade torkade dadlar och fick därför improvisera lite.

Det blev helt makalöst goda rawfoodbollar vill jag lova!! Ser ni skillnad på kokosbollarna och rawfoodbollarna nedan?

Självklart smakar de inte precis likadant som klassiska kokosbollar, men helt klart värda att testa – även för den mest inbitne kokosbollsälskaren.

Ingredienser:
* 200 g naturella cashewnötter
* 1 dl russin
* 1/2 dl mullbär (går garanterat bra med enbart russin också)
* 2 msk kokosolja
* 2 msk kakao (jag använder raw kakao, men vanlig går givetvis lika bra om det är sådan man ha hemma)
* 1 msk vatten
* En nypa salt
* Kokos att rulla i

Själv använder jag enbart ekologiska ingredienser men det är givetvis upp till var och en.

Gör så här:
Mal nötterna till fint mjöl med mixer/stavmixer. Lägg i allt utan kokos och mixa till en smidig deg. Forma till bollar och rulla i kokos. Njut!

6 reaktioner på ”Kokosbollar vs. Rawfoodbollar

    1. Jag har ingen ren efterrättsbok med det finns en del recept i de kokböcker jag har. När man gjort ett par recept inser man att man kommer långt med nötter, dadlar och kokosolja – sedan är det bara att låta fantastin flöda 😉

      Har annars hört en del gott om boken Green Sweets and Treats; 100% rawfood desserter.

  1. Mina barn tycker att Rawfood-bollar är lika goda som vanliga chokladbollar :). Jag tål inte nötter, så jag gör en variant utan, men med dadlar och havregryn. Otroligt goda!

    Du sitter inte på receptet på chokladkakan/brownien vi fick på ditt event? Den var smaskens!

    1. Så roligt att barnen dina tycker att rawfoodbollarna är lika goda – mina tycker fortfarande att de vanliga är snäppet godare tyvärr. Skulle gärna vilja ha recept på dem du gör =)

      Tyvärr har jag inget recept på rawfoodkakan från eventet – de var köpta på ett ställe alldeles i närheten.
      Kram

      1. Självklart ska du få receptet 🙂

        10 dadlar mixade med 2 msk kaffe
        1 dl fiberhavregryn
        1 tsk honung
        2 msk kakao
        1 msk kokosolja

        Kokosflingor

        Jag börjar med att mixa dadlarna med kaffet. Tillsätter sedan resterande ingredienser och formar till små bollar, som jag rullar i kokosflingorna. Jag gör alltid dubbel sats, de är försvinnande goda!

        Vet inte om ni äter honung i och med att ni äter vegetariskt, om inte så kan man säkert söta med något annat.

        Kram, och hoppas ni får en fin lördag!

        1. Mums så gott det låter. Är inte veganer så honung är helt okej =) Måste dock tipsa om Agavesirap som är ruskigt god och som jag ofta använder som sötningsmedel istället för socker eller honung.
          Kaffe är dock inget vi har hemma men lite extra raw kakao och en skvätt vatten lär gå bra 😉
          Tack för receptet, ska testas!
          Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.