Kläder och annat farligt!

Ni har väl inte missat tävlingen där man kan vinna en ekologiskt T-shirt, i valfri storlek?! Tävla här!
Made for Kids har bara ekologiska barnkläder och något jag uppskattar väldigt mycket – fri frakt inom Sverige!
Som ni ser på bilden har även Tindra fått denna fina T-shirt: 
Igår ägnade jag kvällen åt att söka efter information – information som gjorde mig ledsen och besviken. Här har vi ändå köpt, enligt mig, dyra kläder till barnen som vi ansett varit bra. Och så läser jag om bly i Didrikssons regnställ, teflon i goretex, fluorerade ämnen i allväderskläder – bland annat Polarn O. Pyret och Helly Hansen. Det var information från ett par år tillbaka och jag hittade också information från Polan O. Pyret som menade att det inte var farliga halter i deras plagg, att de skulle se över andra material osv. Jag vet alltså inte vad som gäller just idag med Polarn O. Pyrets kläder, men ett mail är på väg till dem och när jag fått svar får såklart ni veta med.
Vi som älskat Polarn O. Pyret och Didriksson – inte läckt in och bra kvalité.. Sådant gör mig upprörd! 
Otroligt att man som konsument ska behöva tänka på allt själv! Ta stekpannor till exempel, där vet ju alla att teflon inte är bra. På grund av gjutjärns vikt och mina handleder har vi valt att inte ha gjutjärnspannor och har därför letat andra material. Har två stekpannor, ej av teflon, men nu har jag funnit information om att de kanske trots allt innehåller farliga ämnen! Ett mail på väg till Tefal också.. 
Jag vill rensa ut, köpa nytt, men det som gör mig frustrerad är att jag vill veta mer innan jag köper nytt! Bevisligen räckte det ju inte med att köpa en stekpanna utan teflon om den ändå kunde innehålla PFOA, PFOS och PTFE… 
Inte så enkelt att göra rätt val är min första slutsats! Bearbetar fortfarande all information jag tog del av igår kväll och längtar efter att få lära mig mer, efter att få lära mig så att jag kan göra skillnad! Jag vill ju nämligen inte att mina barn ska drabbas av diabetes, fetma, allergier, få problem med att få barn och så vidare!

En reaktion på ”Kläder och annat farligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.