Kiss, bajs och blöjor i ekotyg!

Tindra blev lite besviken igår när det låg ett paket i brevlådan som inte var till henne. Sonen blev desto gladare =)
Tristan blir bara mer och mer duktig på att säga till när han behöver gå på toa. Olyckor händer dock fortfarande ibland och han är fasligt dålig på att säga till att han då behöver byta blöjan. Boven i dramat är blöjorna vi använder – de är ju gjorda för att barnen knappt ska känna att de kissat och de kan ta flera omgångar av kiss utan att läcka igenom! Därför ska det nu blir extra roligt att testa tygblöjor – vår förhoppning är såklart att han ska bli blöjfri men ett första steg är att få honom att säga till när det händer en olycka, att göra honom medveten om att han kissat på sig. Alvehamns tygblöjor är sydda av ÖkoTex-certifierad bambu, hampa och ekologisk bomull vilket är en av de främsta anledningarna till att vi ville testa just dessa tygblöjor. 
Så vad var då innehållet i paketet?

  Paketet innehöll fyra saker:
* Alvehamns skalbyxa (den turkosa) är en läckagesäker ytterbyxa där man bara behöver byta själva inlägget vid kiss och kan använda skalbyxan igen, med ett nytt inlägg.* Formsydd Bambu Natt (den som ligger bredvid den turkosa) är sydd i två lager mjuk bambufleece och ytterst ett lager bambufrotté. Man kan enkelt lägga i ett inlägg som passar just sitt barns behov. För ett barn som kissar mycket på natten rekommenderar Alvehamn den oslagbara kombinationen Formsydd Bambu Natt + Prefold Bambu Natt.

* Prefold Bambu Natt är ett nattinlägg med en sida är av bambufleece och en av bambufrotté – vilket innebär valmöjlighet för användaren. Båda har mycket god uppsugning och alla bambuns goda egenskaper. Extra lager bambufleece i mitten.* Prefold Bambu Dag är ett inlägg för dagbruk med en sida av mjuk bambuvelour och en sida av bambufrotté. 

Det ska bli riktigt spännande att testa dessa, se vad de går för samt hur vår son reagerar! Såhär såg han ut när blöjan vår påtagen igår kväll och vi valde att vara på säkra sidan med både skalbyxa, formsydd bambu natt och prefold bambu natt.

 
Det finns många åpterfösäljare av Alvehamns tygblöjor men våra kommer från milly & molly.

2 reaktioner på ”Kiss, bajs och blöjor i ekotyg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.