Kattegatcentret, Djurs Sommerland & Rane Ladegaard

Klockan sex i tisdags morse hämtade fru Reinhold och hennes dotter Hailey upp mig och Tindra, och sedan körde vi ner mot Varberg. Efter att ha mött upp med Sandra och hennes dotter Fanny gick vi ombord på färjan som skulle ta oss över till Grenå. 

IMG_5156

Vår första upplevelse med Visit Denmark blev på Kattegatcentret där vi mötte upp med Fnulan, Åse, Clara från Visit Denmark och Else från Visit Djursland. Efter en god lunch gick vi ut för att titta på de vackra sälarna. 

IMG_5170

IMG_5174

Vi fick en guidad tur som avslutades med att vi fick se när hajarna matades.

1

Sälarna var helt klart både mina och dotterns favoriter!

Nästa upplevelse tog oss till Djurs Sommerland – stället som blev dotterns absoluta höjdpunkt på denna resa. Vi hade fyra timmar i parken, varav en gick till att äta middag, och jag kände mig minst sagt stressad. Parken som är Nordens största sommarland behöver man minst en dag till, och vill man bada i parkens stora badland skulle jag rekommendera två dagars vistelse. Vi försökte vara effektiva för att hinna åka så mycket som möjligt och jag tycker ändå att vi lyckades rätt bra. Vi åkte långtifrån allt, men å andra sidan var vissa attraktioner för lite mindre barn och andra attraktioner för mycket större barn (eller vuxna). 

IMG_5199

Djurs Sommerland är riktigt mysigt uppbyggt och det finns åtta olika temaland. Vi började vid Bondgårslandet med attraktioner för hela familjen, även de mindre barnen. 

IMG_5207

3

I temalandet Afrika åkte vi på safari i båt, en lugn men spännande upplevelse för hela familjen.

2

Vikingalandet bjöd på Tindras mest vågade attraktion – Tors Hammare. Det kändes rejält i magen må jag säga!

IMG_5210

Ännu fler attraktioner testades, det klättrades och hoppades på studsmattor.

4

Mitt i allt fick vi dessutom i oss middag; pizzabuffé, salladsbuffé, pasta och en hel del annat. Åh, så gott med mat!

IMG_5243

Vi tog oss sedan till Piratland, där många av parkens våghalsar vistades. Piraten, Danmarks största och snabbaste berg- och dalbana tornade upp sig framför oss och med sina 90km/h blev man skraj bara av att se på den. Jennifer var den enda av oss som åkte den, Tindra åkte istället Piratfisken hela tre gånger och det droppade sedan om henne. 

5IMG_5267

Innan vi lämnade parken passade det riktigt bra med en mjuk kram.

IMG_5277

Alldeles lyriska och samstämmiga om att vi absolut behövde ta hit våra respektive samt de syskon som fått stanna hemma lämnade vi sedan parken för att ta oss till bedårande och otroligt mysiga Rane Ladegaard där vi skulle tillbringa natten.

IMG_5279

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.