Kaotisk tillvaro

Det är så enkelt att publicera en vacker bild, en illusion om att verkligheten enbart är positiv och enkel – när man i själva verket lever i en smått kaotisk tillvaro.

Jag lyser med min frånvaro här på bloggen, då det är svårt att skriva om allt som händer och det känns falskt att enbart skriva om alla positiva saker som sker.

Det är mycket jag skulle vilja skriva om, för att öka förståelsen hos andra om vad en skilsmässa faktiskt innebär, men med respekt för övriga inblandade så väljer jag att enbart skriva om enskilda delar.

Trots att skilsmässan var min önskan så är det minst sagt smärtsamt. Så många tårar som runnit ner för mina kinder de senaste månaderna,.. Många känslofyllda ämnen har diskuterats,… Många jobbiga beslut har tagits.

Av allt som sagts till mig under denna tid så är det som tagits hårdast att jag borde prioriterat barnen framför mig själv, att jag en hemsk människa som utsätter mina barn för detta, att barnen aldrig kommer att förlåta mig för mitt val och hur jag hanterat detta.

Därför var en stark önskan från min sida om att barnen skulle få bo kvar i huset, för att åtminstone ha kvar den tryggheten.

Då ingen av oss har den ekonomiska möjligheten att köpa ut den andre, och ingen av oss egentligen var sugna på att sälja vårt fina hus och därmed behöva betala ränteskillnadsersättning på den del av lånet som vi bundit, så beslutade vi till slut att ägarfördelningen får bestå till 2019 trots att jag inte bor där.

Mina pengar blir därmed låsta, men jag får å andra sidan fördel av värdeökningen när vi väl säljer huset (om inte bobubblan spricker vill säga, men det håller jag såklart tummarna för att den inte gör).

Min intention har aldrig varit att sätta Rickard i skiten ekonomiskt och även om det kan vara svårt att gå vidare när man bor kvar i samma hus, svårt att gå vidare när man konstant blir påmind om den andre parten, så hoppas jag ändock att detta beslut blir det bästa i slutändan. För mig lättade i alla fall en sten från axlarna när det bestämdes att barnen får bo kvar, att de får behålla en av livets tryggheter i en i övrigt kaotisk tillvaro.

9 reaktioner på ”Kaotisk tillvaro

  1. Tack för din kommentar, skulle dock önskat att du skrivit mer specifikt vad du syftar på.
   Men jag önskar er en fortsatt trevlig kväll i Partille!

 1. Jag som är utomstående funderar på vad du menar med att du visar respekt mot andra inblandade?
  Med tanke på att du går in i en relation med en 30 år äldre man som har ett eget äktenskap tillsammans med en kvinna han varit ihop med i 40 år. Vi är flera som vuxit upp på samma ort som T. och A. som undrar.

  1. Tack för din kommentar.

   Det jag menade med det stycket är att jag enbart väljer att skriva om ett par utvalda delar då jag av respekt främst för min före detta make inte vill gå in alltför detaljerat på alla faser i vår skilsmässa.

   Som utomstående hör man oftast enbart en sida av historien, präglad av den som berättar, och då detta såklart även gäller min vetskap om A & T:s skilsmässa så vore det inte rätt av mig att skriva något om den.

   Jag förstår av din kommentar att du hängt upp dig på åldersskillnaden, och jag kan inte säga mycket mer än att jag är fullt medveten om den. Jag lät dock inte logiken tala, utan hjärtat.

   Det är fruktansvärt tråkigt att även T var tvungen att skiljas från någon han älskat och delat stor del av sitt liv med, men jag förutsätter att du förstår att jag inte ensam är syndabocken. Såväl jag som T är vuxna individer som fattat ett beslut som tyvärr har haft och kommer fortsätta ha negativ inverkan på våra tidigare respektive, och detta är såklart mycket sorgligt och olyckligt.

 2. Förstår att det ändå känns smärtsamt för dig trots att du tog steget till skilsmässa. Ingen av oss som känner dig mer eller mindre, och/eller läser din blogg har någon som helst rätt att döma dig för ditt beslut.
  Jag tror som så här att barnen blir lyckligare av att se dig må bra än vara olycklig i äktenskapet med deras pappa.

  Jag tycker det är så starkt av dig att skriva om det och tror att det hjälper många i samma sits. Allt är inte rosenrött och det är mer äkta att visa hur det verkligen är istället för att låtsas
  Stor kram till dig, fina Desirée 💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.