Kanelbullar, Vetemjöl Special & Rörsocker

 Köper alltid vanligt ekologiskt vetemjöl men när Coop hade kampanj på Saltå Kvarns produkter köpte jag på mig en del vetemjöl special. Jag har aldrig vetat skillnaden mellan vanlig vetemjöl och special-sorten men blev mycket positivt överraskad efter att kanelbullarna blivit klara!

IMG_7480 Jag har nu i efterhand läst att Vetemjöl special är ett siktat mjöl som har högre proteinhalt och bildar mer gluten än vanligt vetemjöl.

Men hur kommer det sig att degen blev så annorlunda? Jag gjorde ju inget annorlunda med degen.

Bullarna blev väldigt luftiga och de godaste jag någonsin gjort!

Valde denna gång att använda mig utav ekologiskt rörsocker istället för pärlsocker. Det finns inget (vad jag hittat) ekologiskt pärlsocker och jag har många gånger funderat på om jag ska använda rörsocker istället. Det blev toppen så det kommer jag garanterat att fortsätta med =)

En reaktion på ”Kanelbullar, Vetemjöl Special & Rörsocker

  1. Gud va gott ! nybakta bullar är det inte mycket som slår ! 🙂
    Hihi… jag fick ett telefonsamtal idag som gjorde mig minst sagt chockad och GLAD !
    Jag hade vunnit en tävling som jag aldrig trodde jag skulle vinna !
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.