Kalashelg!

Helgen försvann om möjligt än snabbare än vanligt,. Men det brukar ju bli så när man har en fullspäckad helg! 

Lördagen började med simskola 09:00 för Tindra – första gången i nya gruppen där hon skulle simma själv, utan mig i vattnet. Föräldrarna fick snällt gå ut ur lilla simhallen och istället titta igenom ett fönster.  De fick ha simfena på ryggen när de simmade på mage för att kunna öva ordentligt på riktiga arm- och bentag. Tindra som är van vid att vara mer under vattnet än över tyckte att det var det var jobbigt – men hon var otroligt duktig! Fortsätter hon i denna takt simmar hon helt själv på både rygg och mage till sommaren – *stolt mamma*.

När vi kommit hem åkte Tristan och Rickard iväg – för hans simlektion. Jag och Tindra bakade baguetter, dukade och förberedde för släktkalaset.

Vi började kalaset med rykande färska baguetter, gott pålägg och en juiceshot gjord av rödbeta, morötter, ingefära, citron och apelsin. 

IMG_1048

Vi sjöng såklart för lillkillen och han fick blåsa ut ljusen i födelsedagståget.IMG_1066

Barnen som inte gillar tårta hade bett mig baka chokladkaka, så chokladkaka blev det – med formen av en fyra. IMG_1060

Vi bjöd även på rödbetskaka med chokladglasyr och chocolate chip cookies:

IMG_1061

Efter kalaset var vi alla helt slut och barnen somnade tidigt på kvällen. Detta ledde ju såklart till att de vaknade tidigt också och klockan hade inte ens slagit sju när vi sjung för fyraåringen. 

Tristan1Förmiddagen tillbringade sonen sedan i indiantältet som vi köpt åt honom i present (läs mer här) samt med att skulptera i bubber (som är en helt giftfri, klimatsmart och miljövänlig lera/sand som inte smetar, kladdar eller torkar.)

Förmiddagen ägnades såklart också till att ett antal gånger fråga om hur lång tid det var kvar tills han skulle ha sitt kalas på Bushuset 2 i Torslanda.

När klockan väl slog halv två var det en mycket nervös kille som tog emot de tolv vännerna. I rummet som inretts med Frost-motiv fick de alla plats och efter en kortare genomgång var det fullt ös! Efter korv med bröd, dryck, presentöppning och glass var det fullt ös igen.

Tristan 5

Svettiga barn tog glatt emot godispåsar vid kalasets slut och Tristan fick en present även från Bushuset. Sonen var otroligt nöjd och likaså var jag – jösses så skönt att ha kalas borta där man inte behöver tänka på att laga kalasmat, städa samt underhålla ett dussin barn *ler*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.