Kalas, simning & uppdatering av husbygget

Helgen rusade snabbt förbi och det är nu redan måndag igen. Lördagen ägnades åt barnkalas – bägge barnen var bjudna till varsitt kalas, men givetvis på olika tider så en stor del av dagen gick till att lämna och hämta på kalas. Vi hann dock handla, montera ner ett par lampor och packa en del under tiden de var borta.
Igår simmade vi på Kärrabadet och åkte sedan till huset där vi träffade på framtida, mycket trevliga, grannar. Efter det blev det IKEA, barnen fick leka en stund och vi fick tittat på lite garderobsinredning. Dagen avslutades med besök av min kära mor med make samt mina syskon.

Måndag är ju i princip aldrig kul men det som känns bra idag är att det nu är än närmre inflyttning! Det känns overkligt och jag känner mig lite stressad å byggarbetarnas vägnar då de har en hel del kvar att göra på väldigt kort tid.

Men det går definitivt framåt:
Trallen i Cumaru på den 21 kvadratmeter stora terrassen på övre plan är nu lagd. Vi bestämde redan tidigt att vi inte ville ha tryckimpregnerat virke direkt under fötterna. Trots att de mest farliga ämnena som arsenik och kreosot inte längre används i virke som säljs till allmänheten, behandlas tryckimpregnerat virke ändå med medel som är farliga för både djur och växter. Cumaru trätrall däremot innehåller inga tillsatser av kemikalier och har ett naturligt skydd mot röta. 

Ekparketten är också lagd och det blev en vitpigmenterad, mattlackad parkett.

Även kakel och klinker i det övre badrummet är klart och i det nedre badrummet är kaklet gjort och de ska nu börja med klinkers. Även klinkers i klädvårdsrummet återstår att lägga.

Tapeterna på nedre plan är uppsatta och de börjar idag med tapeterna på övre plan.

På måndag nästa vecka är det kontrollbesiktning vilket innebär att i princip allt ska vara klart då. Efter det är det bara smärre justeringar/förbättringar som ska göras innan tillträdet.img1430122967645

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.