Kalas med skattjakt i cirkusmiljö!

Med 13 barn och bara ett våningsplan att vara på, då de fortfarande inte är klara med sonens rum (,..) så minskar möjligheterna för naturlig lek. Därför blev vi riktigt glada över tipset om Grapevine.nu som har massor med roliga festaktiviteter för såväl fest som barnkalas.

För att kunna aktivera barnen redan från början tyckte jag att en bordstablett passade bra. De barn som kunde skriva sina namn fick göra det själva och de som inte kunde fick hjälp. Sedan kunde de underhålla sig med att färglägga och pyssla ett litet tag. Perfekt underhållning i väntan på kalasmaten!

IMG_4404

Efter att de ätit korv med bröd satte vi igång med cirkusmysteriet. Bara några timmar innan premiären upptäcker lejontämjaren Cissi att de sex nycklarna till lejonet Leos bur är försvunna. Barnens uppdrag var att lösa alla mysterier och hitta de sex nycklarna.

IMG_4405

Vi delade in barnen i två grupper så att alla skulle få möjlighet att svara på frågorna. Perfekt upplägg tycker jag! 

För att få en nyckel gavs de en ledtråd och rätt svar gav dem ett mysteriepapper där de skulle lösa kluriga gåtor. Första ledtråden var ”Jag har fyra ben men är ingen elefant”. Efter en stunds tänkande gissade ett barn på bordet och mycket riktigt satt första mysteriepappret under bordet. Ett av mysterierna gällde att se vilka två av totalt nio elefanter som var likadana. När barnen listat ut detta fick de en av de sex nycklarna.

Tristan5Kalas_1

För att göra det hela lite mer verkligt hade jag tagit in kattburen och lagt ett gosedjur där inne. När barnen fått alla sex nycklar fick de öppna buren – och fick då även en belöning, glass.

Barnen på kalaset var mellan 4-6 år (så vitt jag vet var bara två personer sex år gamla) men de löste uppgifterna otroligt bra. Lite annorlunda underhållning på ett barnkalas, men i princip alla var intresserade av att försöka lösa gåtorna och de kom med alla möjliga förslag på lösningar. Roligt!

En reaktion på ”Kalas med skattjakt i cirkusmiljö!

  1. Hej! Så roligt mysterium. Du har inte möjligtvis kvar materialet? Jag jobbar på ett fritids med barn i åldrarna 6-12 de hade älskat att göra något sånt här 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.