Kalas- & biohelg

Igår hade vi kalas för Tristan!

Jag ägnade många timmar av fredagskvällen åt att baka, både till kalaset och sådant som lades direkt i frysen. Varken kladdkakemuffinsen med spritsad grädde som dekorerats med ekologiska chokladlinser eller vinbärskakan fastnade på bild men det gjorde som tur var chokladmuffinsen, raw food tårtan och gräddtårtan.

kalas

Choklad tårtan är min första raw food-tårta och förtjänar ett eget inlägg – med recept – så det kommer inom kort. 

Chokladmuffinsen bakades i Spider-Man muffinsformar som kommer från Barnkalaset.se. Har beställt en hel del därifrån men det mesta ska användas under nästa helgs barnkalas. 

Gräddtårtan blev bevisligen väldigt lyckad för den försvann i ett nafs. Grädde och hemmagjord hallonsylt inuti  och grädde utanpå. Färska ekologiska jordgubbar, ekologiska physalis och ekologiska chokladlinser fick pryda tårtan. Mumsigt värre! 

Alla underbara barn på kalaset fastnade på ett härligt kort jag tog. Jag fullkomligt älskar det! 

IMG_4337

Idag har vi spelat massor med spel. Sonen fick en en del nya spel i present och alla har spelats flitigt under dagen.

Vi har även sett Alvin & Gänget: gasen i botten. Kan såhär i efterhand konstatera att det inte är värt att gå på bio med barnen, i alla fall inte när det är 1,5 timmas långa filmer. Trots att bägge längtat efter att få se denna film så tyckte bägge att det var jobbigt att sitta stilla under så lång tid.

Här hemma i soffan har de inga problem med att se en hel film men hemma får de å andra sidan prata om de vill säga något och röra på sig om de önskar. Dessutom är det skönare att sitta hemma i soffan under filten jämfört med att sitta i en kall salong.

En reaktion på ”Kalas- & biohelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.