Julklapp till maken

Det är inte så lätt att köpa julklappar till min man. Tycker överlag att det är svårt att köpa julklappar just till män – kvinnor är så otroligt mycket enklare att köpa till.

Men han har pratat ett tag om att han vill ha en svarv. Han har varje gång lagt fram det som att det är barnen som vill ha en, men självklart förstår jag att det är han som vill leka i förrådet. 

Hos Verktygboden.se hittade jag en svarv som jag tyckte verkade lämplig.  Pela träsvarv 450 mm heter den och jag valde denna eftersom det stod att det är smidig träsvarv för personen som har lite plats men ändå behöver en stark maskin. Till största delen tillverkad i gjutjärn vilket gör svarven mycket stabil och vibrationsfri. Försedd med spindellås som gör det enkelt att byta mellan olika tillbehör. Remdriven med fem olika hastigheter och arbetsbelysning.

Gissa om jag blev förvånad när leveransen kom och budföraren bad om hjälp för att bära in det stora paketet. Hade inte riktigt föreställt mig att den skulle vara så stor och tung! Den väger tydligen bara 40 kg men det kändes som 240 kg. 

Det regnade ute och kartongen var riktigt blöt och dessutom var jag nyfiken på att se hur den såg ut, så jag packade upp den ur ytterkartongen. Denna ”lilla mackapär” är det alltså som min man ska få i julklapp:

svarv

Jag är övertygad om att han kommer att bli överlycklig och vilja leka med den med en gång han fått den! Och dessutom kommer det innebära extra sytid för mig eftersom han kommer ta med sig barnen ut i förrådet *ler*

Nu står klappen inslagen och redo under granen:

IMG_3442

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.