Juldagen – på akuten!

Tristan var riktigt ansträngd imorse i andningen och lät väldigt mycket. Tindra grät för att hon hade ont när hon skulle kissa och var snabbandad och hade indragningar.

Jag och barnen åkte iväg till akuten. Om Tristan finns det väl inte så mycket att skriva, det var som ”vanligt” och han fick betapred, ventoline och atrovent. Läkaren och jag samtalade om hur vi skulle göra men kom fram till att eftersom vi har exakt samma mediciner hemma som han får på sjukhuset så kan vi lika gärna vara hemma. Han syresatte sig ändå bra och skulle jag märka att han blir sämre åker jag givetvis in igen.

Tindra däremot syresatte sig dåligt, hade indragningar och så sa hon något om att näsvingarna fladdrade (som då betydde något..) och de satte ”status” andnöd på henne. Läkaren kom fort och Tindra fick ventoline och sedan började de ta en massa prover. Sänkan var låg och njurarna var inte påverkade, men det var blod i urinet, för höga halter av socker och ketoner urinet.

På tisdag ska vi lämna ett nytt urinprov, men urinproven vi lämnat de senaste tre veckorna har alla ungefär detsamma…

Ventoline hjälpte på Tindra och hon kom efter en timme upp i 95 när de tog pox på henne.

Vi fick åka hem och de ringer imorgon. Klagar Tindra då på att hon har ont när hon ska kissa kommer hon få antibiotika för urinvägsinfektion.

Skönt är att Tindra varit feberfri hela dagen och ätit lite bättre idag. Tråkigt är att Tristan inte hjälps så mycket utav all inhalation och andra mediciner men jag hoppas det vänder snart.

2 reaktioner på ”Juldagen – på akuten!

 1. ush.. ska i aldrig bli skonade..
  hoppas de båda blir friska snart..

  föresten var på siba idag.. stötte på mannen din 🙂 hejade dock bara.. tove hon bråkade och Rickard hade kunder..

  sen var vi förbi förlossningen.. 😛 jag ville se vart det var vi skulle så vi hittar.. så då har vi ju varit på samma ställe.. för jag får ju bara föda på östra då jag var överviktig när jag blev gravid..
  men nu hittar jag nog.. 😛 känns lite tryggare.. 🙂

  föresten. från och med idag så kommer det att vara gratis att annonsera på loppi.se. och säljer man nu så får man även ett bra erbjudande på LoveFilm. 🙂

  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.