Juicedetox

Det första jag vill nämna är att det förmodligen varit enklare om jag varit singel utan barn och då inte behövt göra mat åt någon annan/se andra äta i samma utsträckning som man behöver när man har barn,. Jag kanske inte var tillräckligt bestämd, men jag upplevde det som otroligt svårt att hålla mig till enbart juicen en av dagarna när jag för det första kom hem en och en halv timme senare än jag beräknat (och då fick i mig juicen en timme senare än beräknat), när just den juicen var den äckligaste av dem alla jag druckit och till råga på allt så satt alla andra vid köksbordet och åt. Så jag kan tyvärr medge att jag inte klarade det fullt ut – två rostade bröd och vitkålssallad glufsade jag i mig (utsvulten som jag var),..

Känns som ett nederlag, men jag är inte sämre än att ge mig fan på att testa igen!

Mitt juiceschema såg ut som följer:
06:00 Citronvatten med en nypa cayennepeppar, vilket ska vara bra för matsmältningen och för att kicka igång gallblåsan så att den gör sig av med gifter från dagen innan. Cayennepepparn får fart på förbränning och blodcirkulation.
07:30 Morgonjuice
09:30 Förmiddagsjuice
11:45 Lunchjuice
14:00 Fikajuice
16:00 Eftermiddagsjuice
18:00 Middagsjuice
20:00 Örtte

När jag höll mig till att dricka en halv liter juice varannan timme så var det inga som helst problem – jag slapp hungerkänslor och höll energin på en OK-nivå. Men då jag hade räknat med att vara hemma vid en viss tid så hade jag inte eftermiddagsjuicen med mig och jag kände redan tjugo minuter efter utsatt juicetid att det började kurra i magen. När jag kom hem, en och en halv timme efter då jag egentligen skulle druckit juicen,  tog jag fram den förberedda middagsjuicen i kylen (var så hungrig att jag tänkte att jag tog middagsjuicen direkt och att jag kunde ta eftermiddagsjuicen senare under kvällen) – men middagsjuicen tyvärr inte smakade så gott, och dessutom tittade jag på alla (make, två barn och mina två syskon) som satt vid bordet och åt rostat bröd – och då misslyckades jag,.. Drack alla juicer som skulle drickas men det blev som sagt två rostade bröd och en tallrik med vitkålssallad också. Är ruskigt irriterad över misslyckandet men i just den stunden kände jag att jag kunde ätit tre pizzor själv utan problem,.

Jaja, nog om mitt misslyckande, jag vill ju berätta om några av juicerna jag testat!

Juicedetox i bilderMorgonens första juice: tre apelsiner, tre morötter, en bit ingefära och kanel. De fem deciliterna slank ner i ett nafs – en god start på dagen!
Förmiddagsjuice: har testat lite olika, och fallit mest för en juice som inte finns med på bild nedan, nämligen två äpplen, tre cm ingefära och två citroner. Förmiddagsjuicen från i måndags blev en smoothie med kokosgrädde, blåbär, kakao, banan och gurka – ingen hit.
Lunchjuice: sex morötter, två cm ingefära och en citron. Mycket god!
Fikajuice: en halv romansallad, två äpplen, en citron och två kiwi. Gjorde misstaget att ha med skalet på kiwin, vilket gjorde att juicen verkligen kliade i halsen – men i övrigt var smaken god.
Eftermiddagsjuice: en blodgrape, en citron och tre morötter – mums!
Middagsjuice:
en halv romansallad, en gurka, en citron, en msk olivolja, en tsk vinäger, en nypa salt och en nypa cayennepeppar. USCH! Denna juice kommer jag aldrig någonsin dricka igen. Att juica sin sallad känner jag inte riktigt är min grej. 

Det blev inte så stor variation som jag från början tänkt, men när jag var och handlade fanns varken spenat, selleri, ananas eller broccoli så jag tog det som fanns och så valde jag andra recept istället, utifrån det jag köpt.

Men trots misslyckandet med allt fullborda detoxen så har jag fortsatt med juice – dock ännu inte gett mig på ytterligare en omgång med detox och då ersätta alla mål med juice under en eller flera dagar. En riktigt god smoothie jag testat gjordes av fem dl sesamfrömjölk, två urkärnade dadlar och en tsk vaniljpulver. Juice med bara morot (spädd med lite vatten) är väldigt gott det med, likaså juice av enbart citroner (syrligt men väldigt läskande). Den absolut smaskigaste juicen – perfekt en fredagskväll – görs av en klase vindruvor, två lime och två cm ingefära.

Ska försöka fortsätta med att göra minst en juice per dag framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.