Joggingtur, vårruset & stafettvarvet

Vad har jag gett mig in på?! Träningstokiga kollegor har lurat in mig i löparträsket och här är jag nu, anmäld till såväl vårruset som stafettvarvet. Dags att börja träna på riktigt!

Har börjat jogga så smått, men blivit försenad i min träningsplan dels på grund av brännskadan på foten som blev infekterad och dels på grund av en långdragen förkylning. 

När jag för ett par veckor sedan sprang mitt första pass orkade jag exakt 1 km. Konditionen låg i botten och jag hade träningsvärk flera dagar efteråt. Det andra löppasset sprangs tillsammans med en kollega, 2 km var målet och jag klarade 1970 meter, alltså 30 meter från mål. Uppförsbacken de sista hundra metrarna var verkligen fruktansvärd. 

Har sprungit ett antal gånger sedan dess, oftast runt 2 km men häromdagen gav jag mig ut på intervallträning. 3 minuters jogg och 1 minut snabb gång. 3,64 km blev det och jag höll ett snitt på 5,59 minuter. Kändes härligt!

20160412_190120

Igår blev det ett träningspass på slingan utanför jobbet, med några av de kollegor som också ska ställa upp i stafettvarvet. Jogging blandades med baklängeslöpning, grodhopp, rock n’ roll, burpees, plankan, spurt upp för backen i slutet och en massa andra övningar. Plötsligt kändes 2,2 kilometer inte så långa och det var riktigt kul med lite variation. 

Nu ska jag se till att bli frisk från denna förkylning så att jag på allvar kan sätta igång med att träna upp konditionen inför de bägge varven. Heja mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.