Jeepsafari

Vägen från flygplatsen till hotellet bjöd inte på mycket spännande för ögat och jag blev först lite besviken på vyerna vi möttes av. Men efter onsdagens jeepsafari är jag frälst!

Först besökte vi Cofete – en 12 kilometer lång naturstrand. Den 8.5 kilometer långa vägen från bebyggelsen ut till stranden består av jord och sten och då hyrbilarnas försäkring bara täcker asfalterade vägar så kändes det bäst att åka på guidad tur.

Första utsiktsplatsen bjöd på en magnifik syn! De vackra Jandíabergen, den vackra stranden Cofete och stormiga Atlanten.

Starka undervattensströmmar gjorde att vi avråddes från att bada där men det är sannerligen svårt att hålla sig borta från så vackert och förtrollande hav.

Istället fokuserade vi på fotografering av den enormt vackra omgivningen.

Nästa stopp var lite osäkert om vi skulle kunna se då vågorna var så höga och det mesta av sandstranden under ytan. Men vi fick ännu en gång en möjlighet att röra vid det magiska vattnet och blicka ut över det vackra havet.

Vi åt lunch på en lokal restaurang och fortsatte sedan vår resa mot ännu en fantastisk utsiktsplats.

Sista stoppet var vid Fuerteventuras sydligaste spets, vid fyren Punta Jandia Lighthouse.

En fantastisk dag fylld med vackra naturupplevelser gick långsamt mot sitt slut. 600 svenska kronor per person var denna upplevelse helt klart värd. Wow, vilken fantastisk natur Fuerteventura bjuder på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.