Jag tar juicandet till nästa nivå!

Jag har tagit juicandet till nästa nivå! Som om det inte vore nog att dricka minst 5 dl juice två gånger per dag så har jag nu investerat i en ny juicemaskin.

Det blev en så kallad Slow Juicer! Med den modell jag valt får man ut mellan 30-50% mer juice ur sina frukter och grönsaker än med en traditionell juicecentrifug.

Det som skiljer en Slow Juicer från en råsaftcentrifug är att Slow Juicern har lägre varvtal. Lägre varvtal betyder bland annat att det inte utvecklas skum under processen och därför är de näringsmässiga värdena betydligt bättre då processen är mer skonsam.

Juicen tar lite längre tid att göra men näringsvärdet blir bättre. Maskinen släpper inte heller in syre i skummet så juicen klarar att förvärvas i kylskåp upp till 48 timmar. Och att juica gröna blad och vetegräs är inga problem i denna maskin.

Dessutom är den tystare – och detta vill jag verkligen understryka!! Man hör TV:n utan problem samtidigt som man gör juice, ingen vaknar när jag gör juice på morgonen och man kan föra en konversation samtidigt som man juicar. 

Massan som kommer ut ur maskinen är torr, riktigt torr om man kör ner det en gång till och det blir därför mindre rester efter jag juicat. Toppen anser jag!

Hurom HF2 Premium, 2nd Generation heter min nya vän – och den är ruskigt bra! Den är dessutom riktigt snygg, med sin kabinett av borstat stål – så den får stå framme på köksbänken dygnet runt.

Huromhf2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.