Hög feber, frossa och svår att få kontakt med -> akuten

När vi varit och handlat idag fick vi problem med bussarna på vägen hem och någon gång under väntetiden så blev Tindra apatisk och såg lite skum ut. Jag tänkte att det berodde på att hon var hungrig, trött och kall men när vi kommit hem och hon direkt gick till sin säng så kände jag på hennes panna och förstod att hon hade feber.

Hon fick med andra ord helt plötsligt feber, precis som förra helgen…

Hon ville sova och sov i en timme och när hon vaknade var hon helt röd i hela ansiktet och hur varm som helst. Tog tempen på henne som visade 40,9. Hon hade frossa och var svår att få kontakt med så jag ringde sjukvårdsrådgivningen. Jag vet att barn kan ha väldigt hög feber men att man bör kontakta sjukvård om den överstiger 41. Sjukvårdsrådgivningen tyckte att vi skulle åka in till Östra med henne eftersom hon haft hög feber förra helgen också.

Ringde min mor som kom hit och så satte vi in bilbarnstolarna i bilen och hon körde oss till Östra och tog Tristan med sig hem.

På akuten kollade de syresättning, puls, tog urinprov, hon fick ipren och så. Efter en stund blev hon precis som vanligt igen och jag kände att hon inte hade hög feber alls.
Läkaren kom och sa att vi kunde åka hem men att vi skulle komma in igen om hon får över 40 graders feber eller om hon börjar hosta.

Nu sover hon i alla fall och jag hoppas febern håller sig borta!

En reaktion på ”Hög feber, frossa och svår att få kontakt med -> akuten

  1. Hej!, Dezzi! märker att det händer mycket med dina barn när det sjukdom och sånt, jag vet inte hur man uttrycker men jag är med dig i tankarna och har bet för dig. Hoppas att det blir bättre. Du får ta det på det här sättet: dina barn har hamnat rätt, med detta vill jag säga ni verkar vara rätt föräldrar för. Hade de hamnat i inte så fina och kärleksfulla föräldrar som ni, kanske hade inte gått så bra för de. kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.