Hisingsparkens Utflyktslekplats

Igår var det invigning av Hisingsparkens Utflyktslekplats och efter Tindras simskola promenerade vi dit.

hisingsparkens utflyktslekplats

De har byggt två lekplatser: bondgården och fruktträdgården. Mycket på lekplatserna var gjort i naturliga material och hade färger som smälte in på ett bra sätt med omgivningen.

Vi gick först till bondgården där det fanns linbana, utmanande klätterställning, gungor, sandlåda, studsmatta, en hel del bänkar/bord och massor mer. Linbanan var lite för svår för Tindra att klara av själv men mycket underhållande! Den utmanande klätterställningen tyckte barnen mycket om, men bägge behövde hjälp för att kunna komma upp för klätterväggen. Det fanns även en pump och rännor – perfekt till sommaren då vattenlek passar lite bättre än i nollgradig värme.

Fruktträdgården är mer anpassad för mindre barn även om stora barn kan ha riktigt roligt där med. I det stora äpplet kunde man klättra upp till toppen på ett antal olika sätt för att sedan åka ner för rutschkanan. Lekplatsen bjöd även på hängmattor, hammockar samt både jättestora och små gungor.

Riktigt lyckade lekplatser där barn i alla åldrar kan leka! 

Som om det inte vore nog med dessa två lekplatser så har stråket mellan de två lekplatserna utformats med tanke på barnen. Längs stråket skymtade fågelholkar i träden som visade vägen och i en glänta fanns en stor fågelholk, där det är meningen att barnen ska kunna krypa in i. Den var dock inte helt klar men inom en vecka beräknades den vara färdig. I en annan glänta fanns även bord och stolar i form av svampar.

Det känns nästan lite tråkigt att vi ska flytta härifrån om ett halvår – men fram tills dess kommer vi ofta befinna oss på dessa fantastiska lekplatser!

En reaktion på ”Hisingsparkens Utflyktslekplats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.