Hem&Villa samt Matbloggsträffen

Vilken dag! Väckarklockan ringde innan barnen hann vakna – och då hade jag ändå inte ställt klockan på att ringa förrän 07:45! Vid 09 plingade min bror och syster på dörren och strax därefter gick jag och maken till bussen. Jag och Rickard skulle till Hem&Villa-mässan, min syster tog med Tindra på bio (Tjuvarnas jul såg de på) och min bror passade Tristan. 

På mässan hittade vi precis de produkter vi sökte och fick dessutom mycket inspiration. Ett par beslut togs och en del broschyrer följde med hem.

Vid 12:30 lämnade maken och jag mötte upp med andra bloggare som också var bjudna till Matbloggsträffen. Vi började med matlagning tillsammans med Douglas R Spiik. Tyvärr väldigt stressigt, svårt att höra vad som sades och inte riktigt genomtänkt – men trevligt i alla fall!

img1414846837781

Eftermiddagen ägnades åt att lyssna på föredrag och först ut var  Gunilla Davidsson, Affärsutvecklare Måltidsturism Skaraborg, VD/Turistchef, Läckö-Kinnekulle som pratade om just Måltidsturism. Destination Läckö-Kinnekulle bjöd på fika och efter det hölls det föredrag om boardingshop och bloggresor med Stena Line. Paneldebatt stod också på schemat och vi diskuterade förhållandet mellan bloggare och företag! Sist ut var Kinna Jonsson som pratade om julen, maten och traditioner i december. 

matlabbet1

En del okända bloggare på plats men väldigt trevligt att få ägna hela dagen tillsammans med Emelie, Hanna, Sandra och Alexandra!

Strax innan stängning gick vi ut från mässan och satte oss i bussen som skulle ta oss till Gunnebo Slott och Trädgårdar – där vi skulle avnjuta ett exklusivt ekologiskt och kravmärkt julbord – bara för oss!

Vi började med glögg – vilket fick julkänslan att infinna sig nästan omedelbart. Efter ett litet välkomsttal fick vi lite information om kvällen och om Gunnebo Slotts Julbord.  

matlabbet2

Drycker beställdes in och hungriga som vi var högg vi in på brödet! Vi fick sedan följa med till rummet där julbordet ställts upp. Ett mycket annorlunda julbord – men helt i min smak! Fantastiskt vackert och dekorativt samt otroligt välsmakande.

matlabbet3

Efter att ha ätit de kalla rätterna var jag fortfarande lite småhungrig men efter varmrätterna var jag fullkomligt proppmätt. Och så var det ju dessertbord också,.. Allt såg ju så gott ut så fastän jag kände att det skulle bli en kamp att få ner mer än en bit så ville jag ju provsmaka allt. Och gott var det – det kan jag lova!

Jag är otroligt glad över att ha blivit medbjuden på detta. En lyckad dag och fantastisk kväll i underbart sällskap – precis vad jag behövde!

2 reaktioner på ”Hem&Villa samt Matbloggsträffen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.