Hemmagjord barnmat går bättre än förväntat

Tristan åt idag den mat han häromdagen spydde lite utav och han spydde ingenting så nu släpper jag det med eventuellt gluten/mjöl-intolerans. 

Till middag fick han idag linsmos med sötpotatis, det var första gången han åt det, och han tyckte om det. Tycker det är så otroligt kul när han gillar det jag gjort =)
Linsmos med sötpotatis

Tyvärr börjar han nog tröttna på Enagogröten, för nu börjar han gråta så fort han inser att det är gröt. Han köpt banansmaken också nu och hoppas han ska gilla den och så får jag nog alternera så han får äpplesmak till frukost och banansmak till kvällmat.
Funderar på fler alternativ dock, så det inte blir så enformigt. Vällingen tänker jag inte pröva, han gillar inte vanlig välling och jag tycker det känns … hmm, hur ska jag uttycka mig… som att jag gör honom mer till en bebis genom att införa det. Känns bättre att ge saker på sked som han kan sitta och äta =)

Vanlig yoghurt ska man ju inte ge förrän barnen är ett år, men jag funderar på om jag kanske ska ge honom sojayoghurt eller havreyoghurt. Kan det skada tro?
Han äter även bröd, men det är i så små mängder att det inte kan utgöra en frukost ännu, så jag behöver något mer mättande.

En reaktion på ”Hemmagjord barnmat går bättre än förväntat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.