Helg på spa

Trots att det varje måndag känns otroligt långt till fredag så flyter veckorna på, och det i en rasande fart.

Jobb och transport känns som två extremt centrala begrepp för tillfället. Köerna som uppstår vid Kungälvsbron på grund av vägarbeten är vissa dagar helt vansinnig och det har flera dagar inneburit att jag och barnen gått hemifrån 07.20, sonen lämnas strax innan 08, dottern kort därefter och sedan kommer jag till jobbet först framåt 09. Puh!

Klockan 16 är det dags att lämna jobbet och eftermiddagsköer gör att det tar närmare timmen till Kungälv. Vägen tillbaka till Göteborg är i gengäld mindre trafikerad och strax efter 17.40 är vi hemma.

Att åka hemifrån 07.20 och vara åter 17.40 är i sig inget problem. Det jag just nu försöker få rutin i, är att eftersom jag bara får ihop 6 timmar per dag varannan vecka så måste jag jobba runt 10 timmar per dag de andra veckorna.

Gå ner till 80% tänker säkerligen många av er nu, och jag kan garantera att jag tänkt den tanken många gånger. Anledningen till att jag inte tagit det klivet är dock enkelt, arbetsbördan skulle med största sannolikhet inte minska med 20%.

Skolskjuts är nästa tanke, men tyvärr erbjuds inte det över kommungränsen.

Hemmet är i skrivande stund på topp fem av välbesökta appar. Ett boende i Kungälvs Kommun skulle underlätta otroligt mycket. Både med tanke på skolskjuts men även med tanke på aktiviteter efter skolan och möjligheten till mer flexibla lösningar.

Vi får väl se hur allt utvecklar sig men när man slocknat mellan 20 och 21 varenda kväll i flera veckor och 9-10 timmar senare vaknar och fortfarande är lika trött – ja då kändes det som att en helg på spa var välbehövlig.

Åkte upp till Stenungsbaden igår efter jobbet – somnade det första jag gjorde när jag kommit in på rummet och vaknade sedan två timmar senare – redo för en kväll med god mat, dryck & spa.

Fantastisk hotellfrukost intogs med vacker utsikt över det alldeles stilla och klarblå havet.

Efter en timmes yoga hamnade jag utomhus. Känns galet att säga men solen värmde mer än den gjort någon annan dag i sommar. Fantastiskt härligt!

När regnmoln tornade upp sig och det så sakteliga började falla ett par droppar förflyttade jag mig in till de varma källorna inomhus.

Så otroligt välbehövligt, jag känner mig redan mer utvilad än på länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.