Heldag på Djurs Sommerland

Efter en god natts sömn och stadig frukost på Scandic i Århus var vi redo för tisdagens äventyr; pressbesökDjurs Sommerland – Nordens största sommarland.

Förra årets pressresa med Visit Denmark gav blodad tand och dottern, som var med på den resan, såg fram emot att få besöka parken igen. Även sonen, som fått höra alla dotterns berättelser om den roliga parken, var taggad inför besöket.

Vi anlände vid 11, en timme efter öppning, och blev positivt överraskade av hur organiserad parkeringen var. Flera hundra bilar var redan parkerade där och det strömmande in fler allt eftersom minuterna gick, men det var enkelt att finna en plats.

Vi började dagen i Bondegårdsland, som främst riktar sig åt familjer med mindre barn, och åkte en hel del attraktioner.

Tyvärr var det rätt så lång kö till flertalet attraktioner så vi väntade med ett par och gick vidare till Piratlandet.

Där åkte vid den galet härliga Skatteøen. En riktigt rolig bergochdalbana som ger såväl pirr i magen som lagom blöta kläder.

Barnen åkte Piratfisken och blev sedan ännu lite blötare. Som tur var var det varmt så kläderna torkade snabbt.

I mexicoland åkte vi bland annat den fantastiska Juvelen, som är Danmarks längsta bergochdalbana, 1 km lång och med en toppfart på 85 km/h. Den uppskattades såpass mycket att vi åkte den två gånger – och det säger en hel del då jag har en son som tidigare varit otroligt rädd för snabba attraktioner.

Speedy Gonzales, Rio Grande Rafting (som Lisebergs Colorado), Colorado River (som Lisebergs Flumeride), Thors hammare och Wild West Karusellen (som Lisebergs slänggungor) var bara några av alla de attraktioner vi åkte under dagen.

Mat intogs på en av parkens restauranger och det lektes massor på parkens alla lekplatser och studsmattor.

Trots tio timmar i parken hann vi inte åka allt och då brydde vi oss inte ens om vattenlandet, eftersom vi ville fokusera på att försöka hinna åka så många attraktioner som möjligt. Många av de mindre barnattraktionerna hade kö på 20 minuter och till vissa attraktioner stod vi i kö 45 minuter. Att bara kunna åka en attraktion per timme var lite av en besvikelse. Framåt kvällen lättade dock köerna och de sista två timmarna hann vi åka riktigt mycket.

När klockan var 21, stängningsdags för parken, stod vi i kö till dagens sista attraktion. Helt slut i såväl ben som huvud promenerade vi efter sista åket bort till parkeringen – tillsammans med tusentals andra som valt att tillbringa dagen på Djurs Sommerland. Tyvärr blev det en flaskhals vid utfart från parkeringen vilket gjorde att det blev enorma köer och först närmare 22 kom vi ut från parkeringen. Jag skulle därför rekommendera att bege sig mot parkeringen senast en halvtimme innan stängning för att slippa värsta köerna.

Men vilken lyckad dag vi hade! Vädermässigt var det kanon, sol med moln, med lagom temperatur vilket gjorde att man orkade köa och åka attraktioner hela dagen. Jag uppskattar parkens storlek och de olika temalanden – det finns verkligen något för alla åldrar. Barnen pratat redan om nästa besök så jag förutsätter att även de hade kul 😉

2 reaktioner på ”Heldag på Djurs Sommerland

 1. Va roligt ni verkar haft det! Vi besökte Fårups sommarland för några årsen och vill gärna besöka nåt av de andra framöver. Djurs lät jättetrevligt!

  Svar: Det var den! Den måste du prova!😋

  Kram

  1. Ja, vi har haft underbara dagar i Danmark 🙂
   Tre sommarland på tre dagar – och alla är såå bra på sitt egna sätt. Kan rekommendera allihop!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.