Havet, solen & friheten

Vilken fantastisk eftermiddag och kväll jag och barnen haft! 

En vecka med många långa dagar och tidiga morgnar som dessutom avslutades med två heldagar utbildning – jag kände att jag behövde hitta på något för att släppa arbetet och njuta av helgen. Termometern visade 20 grader och jag föreslog antingen en cykeltur till en stor lekplats eller en tur till havet med medhavd middag. Bägge barnen ville till havet så dit åkte vi!

20160527_171228

Ena sidan av himlen var full med mörka moln medan den andra var nästintill molnfri,  men som tur var drog de mörka molnen inåt landet och vi fick njuta av strålande sol. 

20160527_171504

Det är synd att det bara är cykelväg de första 2,5 kilometerna (av totalt 16,3 km), då sonen fortfarande är för liten för att cykla på landsvägen där de flesta kör i strax över 70 km/h. Annars hade det varit en passande dagsutflykt när vi till sommaren ska bada. 

Rörtången1

Barnen kände på vattnet, kastade macka och plockade snäckor medan jag satt på en klipphäll och njöt av solens varma strålar.

Rörtången3

Den medhavda enkla middagen bestod av sojakorv med bröd och till efterrätt blev det vindruvor. 

Rörtången2

Efter två timmar började det bli lite kyligt så jag föreslog att vi skulle börja röra på oss och fortsätta gå längs strandlinjen, men det var svårt att få med barnen som hellre ville fortsätta leta snäckor. Till slut fick jag med mig dem och vi fick promenerat en bra stund. 

Dottern klargjorde på hemvägen att hon absolut ville åka dit snart igen eftersom det varit så himla roligt att leka vid vattnet. Själv känner jag mig fullständigt avslappnad och drömmer om att en dag få bosätta mig (eller ha sommarstuga) vid havet, med egen brygga och liten båt.

En reaktion på ”Havet, solen & friheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.