Handla mat online

Vi handlar oftast på Coop Forum och är väldigt nöjda med deras ekologiska sortiment. Men som heltidsarbetande (och lite därtill) småbarnsförälder så känner jag att tiden jag/vi lägger på att handla känns så himla onödig.

Det är inte alltid enkelt att handla med två barn efter jobb och förskola. Alla är hungriga och trötta och det tar längre tid att handla än det skulle gjort om jag handlat själv. Just det har gjort att jag ofta åker och handlar själv. Även om vi vet på ett ungefär vad vi vill handla så tar det nästan alltid en timme och den timmen hade jag hellre spenderat med våra barn!

Därför har vi ett par gånger testat Mathem. Tyvärr är det ekologiska utbudet inte riktigt så stort som vi önskar dock.
Vi beslutade oss istället för att testa Cooponline. Matvarorna packas på Coop Forum Bäckebol och där har de inte riktigt lika mycket eko som på Backaplan där vi brukar handla – men de har ändå det mesta!

För att få en fraktfri leverans behöver man handla för 2000 kr och det var lättare sagt än gjort kan jag lova!! Jag kan inte garantera att vi aldrig handlat för 2000kr vid ett tillfälle, men jag kan säga att jag inte minns senast det hände. Fraktfritt var vi dock sugna på och fick därför handla en hel del,.. fyra förpackningar med toarullar till exempel. En förpackning hade räckt men de har ju inget bäst före datum, så det kändes ok att köpa fler.

Både kyl och frys blev fullproppade och det kommer dröja ett tag innan vi behöver handla igen – om man bortser från varor såsom frukt, grönt och mjölk vilka behöver köpas en gång i veckan fortfarande.

Men jösses vad skönt att slippa ägna massa tid i affären åt att storhandla! Tråkigt bara att behöva få massa papperskassar och inte kunna använda våra återvinningsbara, men om man bortser från det så är onlinehandeln helt rätt för oss!

IMG_0115

Handlar du mat online?

 

2 reaktioner på ”Handla mat online

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.