Haba Kulbana – bästa julklappen

Redan första dagen på sonens nya förskola så såg han kulbanan i trä. Personalen nämnde redan efter ett par dagar att han var helt fantastisk i leken med kulbanan och berömde honom för hans kreativitet, uthållighet och för hans metodik i byggandet.

Ett par veckor innan jul slog det mig att en kulbana kunde bli en perfekt julklapp till Tristan. Sökte runt på nätet och hittade en kulbana från Haba, där man kunde köpa dels baspaket och sedan en hel del olika specialpaket. 

Både jag och maken blev så sugna på att själva bygga med kulbanan och det var svårt att välja vilka delar vi skulle köpa. Men tillslut blev det en stor byggsats med 77 delar av bok, 1 metallväxlare „virvelvind“, 1 kuldosa med 42 glaskulor och 2 metallkulor, ett paket med byggklossar/klämmor/ramper som bland annat innehöll klämmor för ytterligare stabilitet, ett anfallstorn – en turbomaskin för kulorna, en rutschkana, mystiska kurvor samt spöklika kulor som lyser i mörkret.

Kulbanan blev en riktig hit! Sonen tycker att det är väldigt kul att sitta och bygga och jag kan glatt erkänna att även jag tyckt det varit roligt. Både jag och sonen har ägnat mycket tid åt att bygga olika banor och sedan har jag suttit i soffan och sett glädjen i hans ögon när han rullat kulor i kulbanan. 

IMG_3623

Även dotter och make har varit delaktiga och tyckt det varit roligt, så det är helt klart produkter för hela familjen oavsett ålder.

Vill du se ett kulbanerace?! – se filmen nedan eller på youtube:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.