Gröna Kassen

Mitt intresse för mat är stort och faktum är att jag älskar mat – såväl själva matlagningen som att äta. Det är få saker som ger sådan njutning som att äta vällagad mat – vegetariskt såklart. Vegetarisk mat betyder för många just sallad och råkost men det är så mycket mer än det.

Jag har fått möjlighet att testa Gröna Kassen som är en 100% vegetarisk kasse. Kassen är 100% ägg- och mjölkfri och innehåller minst 90% ekologiska varor (oftast 95%).

Jag som är intresserad av en vegansk kost tycker att det är riktigt roligt att Gröna Kassen använder sig av alternativ till de vanliga mejeriprodukterna baserade på havre, soja, ris, nötter och mandlar.

Ekonörden i mig skuttade av lycka när jag packade upp kassen och såg att de flesta grönsaker var förpackade i små papperspåsar istället för sedvanliga plastpåsar. Underbart!

Hungrig kikade jag i receptfoldern och bestämde mig snabbt för att laga en krämig linsgryta med rött ris. En maträtt som tog lite tid att tillaga då riset skulle koka 40 minuter men det var en lättlagad måltid så jag hann göra en hel del annat under tiden som maten puttrade på spisen. Linsgrytan ser kanske inte så spännande ut men smaken var ruskigt god.

Recepten i denna kasse är tänkta för fyra personer och jag upplever dem perfekta i storlek för middag till två hungriga vuxna och två barn alternativt till två vuxna för bade middag och lunchlåda dagen efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.