Gårdagen – a day in hell!

Gårdagen var verkligen ingen angenäm dag!

Dagen innan dess var Camilla med familj så underbara och körde mig till Rickards syster för att jag skulle få låna hennes bil. Vid sjutiden igår morse åkte jag och Tristan ner till Falsterbo och han var helt underbart snäll hela resan. På vägen hem stannade jag i Ängelholm och tankade, gick på toa och tänkte äta. Restaurangen serverade dock ingen vegetarisk mat och helstekt gris var jag inte så sugen på så jag brydde mig inte om att äta. Körde ut på motorvägen igen och efter 200meter så tänds en lampa på instrumentpanelen – motor med en skiftnyckel.
Bara ett par sekunder efter det börjar det ryka där bak från bilen och när vi kör in till väggrenen så ryker det katastrofalt mycket även där fram. Var lite rädd för att det skulle explodera så var beredd på att ta ut Tristan men efter att ha öppnat motorhuven så försvann röken rätt snabbt.

Rickards syster och hennes familj hade varit borta över natten och skulle precis åka hem ifrån där de varit men kunde inte komma direkt eftersom hennes sambos barn skulle hem till sin mamma och så vidare. Så de fick först åka hem, 1,5 timme tog det, sedan kunde hon åka de 20milen ner i Sverige för att komma till oss.

Under tiden hade jag sökt på google och funnit att man inte får bogsera på motorvägen, bara till närmsta avfart och maxhastigheten är 30km/h. Med snabb huvudräkning kom vi fram till att det skulle ta 8-9 timmar att köra hem och vi hittade en mindre väg bredvid motorvägen som ledde hem…. inte så angenämt…

3,5 timmar satt vi i bilen på väggrenen vid motorvägen och det kändes som att bilen skulle välta varje gång en lastbil körde förbi…
Blinkisen slutade fungera så nu fanns bara varningstriangeln längre bak… Bilbatteriet dog.. Det började skymma och det blev kallare.. förjävligt var det!

Kollade upp vart närmsta verkstad fanns och när Ramiela kommit bogserade hon bilen till verkstaden vi funnit. Tömde bilen och lämnade den där, den får bli skrot… Det var kylaren som gått sönder och det kostar mer att byta den än vad bilen är värd…

När bilen var ställd där flyttade vi över allt till bilen hon kom i och började färden hemåt. Tristan blev hungrig efter ett par minuter och vi stannade och åt allihop på Sibylla i Hjärnarp, Ängelholm. Först efter det kunde vi åka hemåt… Tyvärr började det regna och det blev bara mörkare ute så det gick inte att köra så fort, vilket gjorde att det tog vansinnigt lång tid att åka hem.. Strax efter åtta kom vi äntligen hem!

Och stackars Ramiela, som inte haft någon tid hemma, hade fortfarande finkläderna på sig och hade bara dragit över lite mer slitstarka kläder. Hon skulle dessutom till jobbet idag, och hade nog fullt upp med att tänka ut hur hon skulle lösa sin transport till och från arbetet de närmsta dagarna till hon funnit en ny bil att köpa.

Snacka om att jag var helt slut när jag kom hem, Tristan sov i bilbarnstolen och var bara att lyfta över till sängen – han sov ända till åtta imorse. Jag kan meddela att jag var stel i hela kroppen och trött även imorse…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.